Araçta çocuk güvenliğini sağlamanın yolları

0
160 Okunma

Gün içinde, seyahat ederken ya da yaz tatili için uzun yolculuklara çıkarken özel araçlarını tercih edenlerin dikkat etmesi gerekenlerin başında çocuklarının güvenliği geliyor. Çocuklarınızın araçta güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için başta Avrupa Birliği yeni güvenlik yasasına uyumlu oto koltuğu tercih etmelisiniz. Dikkat etmeniz diğer önemli noktaları ise bebek yaşam markası BeSafe açıklıyor.

Çocuğunuzu ön koltuğa oturtmayın

On iki yaşın altındaki çocukların ön koltuğa oturmaları çok riskli. Bu yaşın altındaki çocukların ön koltuğa oturtulması hava yastığı ile boğulma, camdan fırlama ve benzeri birçok riski de beraberinde getiriyor. Çocuğunuzun ön koltukta değil, çocuk koltuklarında seyahat etmesi gerektiğini unutmayın.

Çocuk oto koltuk kemerini mutlaka kontrol edin

Çocuğunuzun, her seyahat esnasında güvenli bir şekilde bağlanmış olduğunu kontrol edin. Çocuğunuzun otomobil içindeki güvenliğini daha çok artırmak için başvurulan bu yöntem sayesinde daha güvenli yolculuklar yapabilirsiniz.

Asla yalnız bırakmayın

Market, para çekme ve benzeri kısa işlemler için dahi olsa çocuğunuzu arabada yalnız bırakmayın. Özelikle yaz aylarında araba içindeki sıcaklık 40 dereceyi aşıyor. Bunun, çocuklarda sıcak çarpması ve sıvı kaybı ile ölümcül sonuçlar ortaya çıkarabileceğini unutmayın.

Bebek izleme aynası kullanın

Dikiz aynasından çocuğunuzu sürekli izlemeniz dikkatinizi dağıtacağından kaza yapma riskinizi de artıracaktır. Bebek izleme aynasını kullanarak dikkatinizin dağılmasının önüne geçebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz