Acilen edinmeniz gereken 4 alışkanlık!

0
322 Okunma

İş hayatımızda ve sosyal hayatımızda motivasyonumuzu yüksek tutmak azımsanmayacak kadar önemli. Biz de sizler için yaşam kalitenizi yükseltecek ve acilen edinmeniz gereken 4 alışkanlığı listeledik.

İş günlerinde kendimizi sık sık motive etmek ve iş zamanlarımızı düzenlemek gerekiyor. Özellikle hafta içi günlerde bunları daha kolay yaparken hafta sonları kendimizi kaybedebiliyoruz. Tatil yapmanın verdiği rahatlıkla düzenimizi ve planlamalarımızı bozarken, gelecek haftaya da aslında dinlenmeden ve tazeleşmeden başlamış oluyoruz.

Hafta sonları dinlenmek kadar düzenimizi kaybetmemek de bir o kadar önemli. Çalışan insanlar ”Hafta sonu gelse de tüm gün uyusam” ya da ”Hafta sonu gelsede sabaha kadar uyumasam” diye düşünebiliyorlar. Biraz eğlence biraz keyfi ihtiyaçlar hepimizin hakkı.Ancak gelecek haftaya taze bir başlangıç yapabilmek ise bir düzen oluşturmak ve bu düzeni bozmamaktan ileri geliyor.

Önümüzdeki haftaya dinlenmiş girmek için neler yapabiliriz sorusunun cevabını ise 4 başlıkta veriyoruz.

İşte acilen edinmeniz gereken 4 alışkanlık!

Uyku zamanınızı düzenleyin

Eğer normalde de sabah saat 7’de uyanıyorsanız bunu Pazar günü de yapmaya özen gösterin ve öğleden sonraya kadar uyumayın. Pazar günü erken uyanarak belki de uyuyabileceğiniz uyku saatinden kaybediyorsunuz gibi görünebilir ancak ertesi gün Pazartesi olduğu için gece yattığınızda daha rahat ve kolay uyuduğunuzu göreceksiniz.

Gün ışığından yararlanın

Gece uyurken ışıktan kaçınmak gerek ve sabah uyandığınızda da gün ışığından olabildiğince yararlanmak gerek! Bu alışkanlığı edindiğinizde 24 saatlik uyuma ve uyanma döngünüz birbiriyle uyum halinde seyredebilecek. Gün ışığı aynı zamanda vücudunuzdaki kortizol salınımını da yükselteceği için kendinizi çalışma gününe hazırlamanızı kolaylaştıracak.

Mutlaka sabah egzersizi yapın

Sabah egzersizleri verimliliğinizi arttırabileceği gibi kavrama kabiliyetinizi ve modunuzu da yükseltmeye yardımcı olacaktır.İş hayatında sabah egzersizi yapmayanlar ve düzenli uykularını alamayanlar güne enerjik ve verimli başlayamazken siz, 1-0 önde başlayacaksınız, bunu unutmayın!

Appalachian Eyalet Üniversitesi, 3 egzersiz grubu üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarını paylaştı. 3 gruba farklı egzersiz saatleri konuldu ve ilk grubun egzersiz saati sabah 7 iken, ikinci grup öğleden sonra 1’de, son grup ise egzersizlerini akşam 7’de yaptı. Araştırma sonucunda ise sabah grubunun diğerlerine göre uyku kalitesin ve uyku zamanının en fazla olduğu ortaya çıktı.

Eğer günün ilk saatlerinde egzersiz yapamıyorsanız da gün içerisinde uyumadan önce mutlaka 2-3 saat arasında egzersiz yapmış olmaya önem verin.

Gece rutininize bağlı kalın

Geceleri, sizi ertesi güne hazırlayan en önemli zamanlardan biridir ve bu zaman içerisinde yaptığınız aktiviteler vücudunuzu, beyninizi ve duygularınızı ertesi güne hazırlama konusunda iyi veya kötü olarak etkilerler.

Uyumadan önce sıcak bir duş almak, ortamı biraz mavi ışıkla aydınlatmak, göz maskesi takmak, beyninizi boşaltmak için aklınızdakileri kağıda dökmek ya da kitap okumak gibi (İşle ilgili ya da motivasyon verici kitapların dışında daha rahat ve beyninizi yormayacağınız hikaye ve romanlar işe yarayabilir.) rahatlatıcı aktiviteler sizin ertesi güne dinlenmiş olarak hazırlanmanızı sağlayacak örneklerden yalnızca bir kaçı. Tabiiki de uyumadan önce son  bir saat mutlaka telefondan uzak durmanız gerekiyor. Bu saatlerde telefon ile yakın iletişimimiz ne yazık ki daha da yorulmamıza neden oluyor.

İşte bu gibi hayatımıza entegre edeceğimiz küçük değişiklikler ile yaşam kalitemizi arttırabilir ve iş hayatında da motivasyonumuzu yüksekte tutabiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz