Türkiye’de erkekler, kadınların çalışmasını istiyor mu?

0
119 Okunma

Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin yüzde 25‘i kadınların çalışmasını istemiyor.

Türkiye’de 750 kadın ve 750 erkek katılımcının olduğu ve toplamda 1500 kişinin katıldığı araştırmaya göre erkekler, evlendikten sonra kadınların çalışmamaları gerektiğini düşünüyor.Kadınların çalışmasını istemeyen erkeklerin oranı yüzde 25 olarak belirlenirken kadınlarda bu oranın yüzde 14 olduğu ortaya çıktı.

Kadınların çalışmak için eşlerinden izin almaları gerektiğini düşünen kesim az değil

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadın erkek arasında eşitlik durumunu ölçen araştırma ile her on erkekten beşi yani yüzde 51‘lik kısım, kadınların çalışmak için eşlerinden izin almaları gerektiğini düşünüyor. Aynı düşünceye katılan kadınların oranı ise yüzde 36.

Kadınların yüzde 61‘i çalışmanın ekonomik özgürlük olduğunu savunurken yüzde 36′lık kısım ise aileye katkısı olduğunu söyledi. Birleşen yüzde 31 ise, özgüven anlamına geldiğini belirtti.Bu sonuçlar dışında çalışarak eşine destek olması gerektiğini düşünen erkeklerin oranı yüzde 65 olurken, bu oran kadınlarda yüzde 73 oldu.

Taciz ve şiddeti de ele alan araştırma bu konudaki verileri ortaya koydu.2015 yılında kadına yönelik taciz ve şiddet 29 bin 49 habere konu olurken bu rakamların 2017 yılında 19 bin 429 olduğu ortaya çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz