Açılmayan Android telefon sorunu nasıl düzeltilir?

0
205 Okunma

Tüm işlerimizi akıllı telefonlar ile yaptığımız bir zamanda yaşıyoruz. Bizim için adeta elimiz kolumuz haline gelmiş olan akıllı cihazların çalışmaması hayal kırıklığı yaşanmasına neden olabilir. Peki açılmayan Android telefon sorunu nasıl düzeltilir? Böyle bir durumla karşılaşıldığında ne yapmak gerekiyor? Sizin için yapabileceklerinizi listeledik.

Açılmayan Android telefon nasıl düzelir?

1- Şarj sorunu olup olmadığını kontrol edin

Akıllı telefonunuza dokunduğunuzda siyah bir ekranla karşılaşıyorsanız ilk olarak pil durumunu kontrol etmelisiniz. Şarj durumu arka planda çalışan uygulamalar nedeni ile bitmiş olabilir.

pil sorunu

Şarj kablosu arızası nedeni ile cihazınız dolmuyor da olabilir. Bunu anlamak için şarj kablonuzu başka bir cihazda da deneyebilirsiniz. Başka bir neden ise şarj giriş bölümünde oluşan kir ve toz birikmesi olabilir. Telefonunuzun şarj olmamasının nedenlerini ve çözümlerini ŞARJ CİHAZINIZIN TELEFONUNUZU ŞARJ ETMEMESİNİN 7 NEDENİ haberimizden de okuyabilirsiniz.

2- Güç düğmesine birkaç saniye basın

telefon şarj olmama nedeni

Donmuş telefon sorunu hepimizin başına gelebilir. Bu tür durumlarda yapılan ilk şey cihazı kapatıp açmaktır. Eski model akıllı telefonlarda arka bölümü açarak pili kontrol edebiliyorduk. Pili çıkartıp biraz bekleyerek yerine takmak bizim için daha kolaydı. Ancak şu an akıllı telefonlarda çıkartılabilir pil bulunmuyor. Bu tür bir sorunda güç düğmesine birkaç saniye basılı tutmak yeterli oluyor.

3- Pil durumunu kontrol edin 

Telefonun kullanım sıklığına göre pil durumunda sorun yaşanmış olabilir. Bunu telefonun ayarlar bölümünden öğrenmeniz de mümkün. Pil durumu seçeneğine dokunarak sonucu öğrenebilirsiniz. Şarj kablonuzun çalıştığından da eminseniz ve hala cihazınız çalışmıyorsa yetkili bir yere götürmeniz gerekiyor.

4- Sorun gidermek için bilgisayarınızı kullanın 

Akılı telefonunuzu bilgisayar yardımı ile de açmayı deneyebilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ederek cihazınızı bilgisayar yardımı ile açabilirsiniz.

  • Adım 1: Android telefonunuzu bir USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.
  • Adım 2: Telefonunuzun bilgisayar üzerinden 15 dakika şarj olmasına izin verin.
  • Adım 3: USB kablosunu telefonunuzdan çıkartın.
  • Adım 4: USB kablosunu birkaç saniye bekleyip tekrar telefonunuza takın.
  • Adım 5: Cihazınızı tekrar şarj etmeyi deneyin.
  • Adım 6: Biraz şarj olduktan sonra cihazınızın güç düğmesine basılı tutun.

Telefonunuz hala çalışmıyorsa sıfırlamayı deneyin veya yetkili kişilerden yardım alın. Telefonunuzdaki tüm verileri temizlemek içindeki her şeyi silecektir. Bu yüzden mutlaka dosya, fotoğraf ve videolarınızı yedeklemeyi unutmayın.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz