“Bilgisayarım yavaş çalışıyor” diyenlerin denemesi gereken çözümler

0
285 Okunma

Kullanılan programlar ve masaüstünde hiç yedeklenmeyen projeler ne kadar masum görünüyorlar değil mi? Masum göründüğünü düşündüğünüz programlar, masaüstünde bulunan dosyalar ve daha birçok neden bilgisayarınızın yavaş çalışmasına neden oluyor olabilir. Peki “bilgisayarım yavaş çalışıyor” diyenlerin denemesi gereken çözümler neler? Hep birlikte listeye bir göz atalım.

Bilgisayar yavaş çalışması nedenleri neler?

Bilgisayarın yavaş çalışmasının birden fazla nedeni olabilir. Bunların bazıları kullanıcı kaynaklı olurken bazıları da donanım kaynaklı olabiliyor. Peki nedenleri neler?

Aynı anda birçok uygulamayı kullanmak

bilgisyar yavaşlama sorunu

Edit yapmak ve daha birçok benzer program aynı anda kullanıldığında bilgisayarınız yavaş yanıtlar vermeye başlayabilir. Bu durumu çözmek için internet tarayıcınız, mesajlaşma uygulamalarınız ve diğer o an kullanmadığınız programları kapatmalısınız. Gözle görülür şekilde bir değişiklik olduğunu fark edeceksiniz.

Doğru bilgisayarı seçtiğinizden emin olun

doğru bilgisayar seçimi

Her bilgisayarın performansı ve özellikleri farklıdır. Gündelik hayatta oyun oynamayı çok seven biri tercihini oyun bilgisayarlarından yana kullanmalıdır. Örnekteki gibi doğru tercihler yaptığımızda bilgisayarınızda böyle bir sorun yaşamamış olacaksınız.

Yazılımlarınızı güncel tutun

yazılım güncellemesi

En iyi bilgisayarı satın alsanız dahi, ilk günkü gibi çalışması için onu tehditlerden korumanız gerekiyor. Örneğin, fotoğraf düzenlemesi yaparken yavaş çalışan bir bilgisayarı düzeltmenin en basit yolu yazılımı güncel tutmak olmalıdır. Aynı zamanda yazılım güncellemelerinin ne sıklıkla alınacağı da işletim sisteminize bağlıdır.

Depolama alanını temizleyin

bilgisayar fotoğraf yedekleme

Masaüstünde daha önce kullandığınız ama şimdi ihtiyacınız dahi olmayan klasörler, belgeler, uygulamalar vs. olabilir. Kullanılmayan bu uygulamaların da bilgisayar sistemini yavaşlattığını unutmayın. İşe ilk olarak çöp klasörünüzü boşaltarak başlayın. Silmek istemediğiniz gerekli belgeleri, fotoğraf veya videoları da sabit disklere kaydedebilirsiniz. Böylelikle sizin için önemli olan dosyaları güvende tutmuş olursunuz.

Cihazınızın içi tozlanmış olabilir

Bilgisayarlar çok fazla kullanıldıklarında ısınırlar ve sonrasında parçaların bozulmaması için soğutma sistemi devreye girer. İşte bu süreçte bilgisayarın içine biriken toz sonrasında yavaşlamasına neden olur. Bu durum yetkili kişilerin yapacağı basit bir temizlik ile çözülebilir.

Peki siz bu tür durumlarda neler yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz