iPhone 15 Pro hakkındaki son sızıntılar! Tasarım, kamera, şarj girişi…

0
285 Okunma

iPhone 15 ailesi, Eylül ayında bizlere tanıtılacak fakat şimdiden gelen sızıntılar telefon hakkında bize çok fazla bilgi sunuyor. Bu sızıntı bilgileri 9To5Mac tarafından paylaşıldıkça, telefonu almak isteyen kişilerdeki heyecan gün geçtikçe artıyor. Peki iPhone 15 Pro hakkındaki son sızıntılar ne? Tasarım, kamera ve şarj girişinde ne gibi değişiklikler var? İşte cevabı!

iPhone 15 Pro hakkındaki son sızıntılar!

1-Tasarım

Tasarım konusunda 14 Pro modeline göre devasa bir fark yok gibi görünse de aslında büyük yenilikler bizi bekliyor. İlk olarak dikkat çeken konu selefine göre çok daha kavisli bir çerçeve ile geliyor olması. Pek çok kullanıcı iPhone’un  keskin kenarlarından şikayet ettiği için böyle bir yeniliğe gidilmiş. Aynı zamanda cihazın daha ince çerçevelere sahip olması ekran- gövde oranını da arttırıyor.

Bir başka önemli nokta ise dokunsal ses ve sessiz düğmeleri oluyor. Bildiğiniz üzere iPhone telefonlarda fiziksel bir çıkıntı halinde bulunan düğmeler yer alıyordu. Bu sayede telefonumuzu sesliye veya sessize alıyor, müzik dinleyeceğimiz zaman hemen alt taraftaki ses düğmelerinden bunu hallediyorduk. Fakat yeni modelde bu durum ortadan kalkarak tamamen dokunmatik oluyor. Bununla birlikte süreç içerisinde butona hassaslık ayarı da gelecek. Ayarlara eklenecek bu ayar, yeni nesil butonların hassasiyet seviyesinin kılıf ve eldiven kullanımları için ayarlanmasına imkân tanıyacak.

sızıntılar

2- Kamera

iPhone, kameralardaki ekran boyutunu bir kez daha büyüttüğünü söyleyebiliriz. Bu durumda kamera çıkıntısı daha kalın ve belirgin lenslerle geliyor olacak. Nesilden nesile kameraların iyileştiği aşikar. Bu modelde de söylentilere göre 15 Pro, daha fazla ışık yakalayacak ve ayarlarda iyileştirmeye yepyeni bir sensörle gidecek.

iphone 15 sızıntıları

3- iPhone 15 modellerinde USB-C

Uzun zamandır konuşulan ve tartışma konusu olan USB-C girişi artık iPhone modellerine geleceği söyleniyor. Çok fazla bu konuda detay verilmese de sızıntı görüntülerde böyle bir durum ortaya çıkıyor gibi.

4-Boyutları

Daha küçük çerçeveler veekran boyutu nedeniyle iPhone 15 Pro, iPhone 14 Pro’dan biraz daha küçük olacak. Fakat bu durum elde tutma hissiyatını çok daha rahat bir hale getirecek. Sızıntılara göre iPhone 15 Pro, 70,46 mm x 146,47 mm boyutlarında ve 8,24 mm kalınlığında olacak. Karşılaştırma yapmak isterseniz, iPhone 14 Pro  modelinde boyutlar şu şekildeydi ; 71,45 mm x 147,46 mm boyut ve 7,84 mm kalınlık.

İphone 15 Pro hakkında

5- Renk

Bir başka heyecan verici konu ise rengi. 9to5Mac’in paylaştığı verilere göre iPhone 15 Pro yepyeni bir koyu kırmızı renkle karşımıza çıkacak. Hatta rengin tam kodu 410D0D olarak yer alıyor. Bunun yanı sıra bu renk, derin mor rengin yerini alacağı söyleniyor.

İphone 15 sızıntı

Sızıntılar bu şekildeydi. Peki siz yeni iPhone 15 ailesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz