Ağız sağlığı için Artırılmış Gerçeklik

0
117 Okunma

Teknolojide devrim niteliğinde öneme sahip olan Artırılmış Gerçeklik, hijyen konusunda da yeni kapılar açmaya başlıyor. Kişisel bakım için uzun bir süredir teknolojik cihazları kullanıyoruz ve bunlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Örneğin, elektrikli diş fırçaları hayatımıza girdiğinden beri geleneksel diş fırçaları ile aramıza mesafe koymaya başladık. Aslında basit ve kısır gibi görünen ağız sağlığında da yakın zamanda Artırılmış Gerçeklik etkilerini görmeye başlayacağız. Öyle ki konu ile ilgili bazı markaların çalışmalar yaptığı dedikoduları yayılmaya başladı bile. Ağız sağlığı için artırılmış gerçeklik dönemi başlıyor.

Ağız sağlığı konusunda sektör oyuncuları Artırılmış Gerçekliği kullanarak diş fırçalama deneyimini geliştirmek için yollar bulmaya çalışıyor. GlobalData’nın 2017 yılı verilerine göre küresel tüketicilerin yalnızca yüzde 18’i ağız sağlığı için elektronik cihazlar kullanıyor. Yüzde 40’ı ise ilerleyen zamanda elektronik cihazlara geçeceğini söylüyor. Yapılan bu tüketici araştırması yeniliği hali hazırda kullanan ve yeniliğe karşı açık olan bu kullanıcıların ağız sağlığı konusunda Artırılmış Gerçeklik kullanımına da sıcak bakabileceğini işaret ediyor.

Bu alanda çalışma yapan yenilikçi şirketlerden biri Kolibree. 2018 yılının başlarında Magik akıllı diş fırçasını satışa sunan şirket, çocukları diş fırçalamaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Bunun için diş fırçası ile akıllı telefon birlikte çalışıyor. Telefonun ön kamerası sayesinde diş fırçalayan çocuğun hareketlerini izleyen fırça aynı zamanda diş fırçama sırasında Artırılmış Gerçeklik uygulaması ile eşlenerek çocuklara eğlenceli oyunlar oynatıyor. 

Kolibree’nin bu girişimi ilerleyen zamanda işlerin nereye gideceğine dair önemli ipuçları barındırıyor. İlerleyen zamanda Artırılmış Gerçeklik teknolojisinden faydalanmak isteyen üreticiler akıllı telefon uygulamalarını da devreye sokacak ve bu aşamada yüksek ihtimalle bazı teknoloji markaları ile ortak çalışmalar yapacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz