Bebeklerin ağlaması mantıklı kelimelere dönüşecek

0
206 Okunma

Ebeveynler bebekleri ile ilgili en büyük zorluğu henüz konuşmayı öğrenemedikleri dönemde yaşıyorlar. Ne istediğini yalnızca ağlayarak anlatabilen bebekler ebeveynler için son derece yorucu oluyor. Bu sorundan yola çıkan Yunan üniversite öğrencileri yeni bir uygulama geliştirdi. Google’dan alışık olduğumuz ‘translate’ uygulaması bebeklere uyarlandı. Uygulama ile bebeklerin ağlaması deşifre edilebilecek. Uygulama ebeveynler için oldukça dikkat çekici olacak gibi görünüyor.

iCry2Talk ismi verilen uygulama bebeklerin ağlayarak anlatmak istediklerini yetişkinler için mantıklı kelimeler haline getirebilecek algoritmalar kullanıyor. iCry2Talk, önümüzdeki nisan ayında Çin’de düzenlenecek olan Küresel Öğrenci Girişimci Ödülleri‘nde (GSEA) yarışmaya katılacak.

Bebeklerin ağlaması için geliştirilen uygulama yarışmanın ardından birkaç potansiyel kullanıcıya sunulacak. Uygulamanın başarısı 2020 yılına kadar insanlığın en önemli iletişim sorunlarından birini çözecek olabilir. 

GSEA nedir?

1987 yılında kurulan Girişimciler Örgütü (EO) tarafından ortaya çıkarılan GSEA, eğitim hayatı boyunca kendi işini kurmuş öğrencilere yönelik kapsamlı bir yarışma. Öğrencilerin yarışmaya katılması için lise, üniversite ya da yüksek lisans seviyesinde olması gerekiyor. GSEA girişimci öğrencileri tüm dünyadaki rakipleri ile bir araya getirmesi nedeniyle oldukça büyük önem taşıyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz