Akılı telefonunuzun pil ömrünü uzatmanın 5 yolu

0
129 Okunma
Akıllı telefonların pil ömrünü uzatmanın yolları

Akıllı telefonlar çıktığı günden bu zamana hayatımızın her noktasında kullanılıyor. Vücudumuzun bir parçası haline gelen bu cihazların en büyük problemi ise pil ömrü. Eski telefonlarda 1 haftalara kadar süren pil ömrü maalesef yeni modellerde nerdeyse bir gün ile sınırlı. Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak 5 formülü sizler için derledik.

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak kısayollar

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatmanın yolları

Gün içinde gözleriniz sürekli priz arıyor ya da powerbanklerinizi yanınızdan ayıramıyorsanız bu 5 yöntem ile pil ömrünü uzatmanız mümkün. İşte telefonunuzun yarı yolda kalmasına engel olabilecek ipuçları

Kullanmadığını bağlantıları kapatın

Gün boyunca konum, Wi-Fİ, Bluetooth gibi bağlantıları sürekli kullanmıyoruz. Fakat açık olması durumda siz kullanmasanız dahi bu seçenekler çalışmaya devam ediyor. Kullanmadığınız sürece bağlantı ayarlarını kapalı tutarsanız sürekli güç tüketiminin önüne geçmiş olursunuz.

Telefonunuz çekmiyorsa uçak moduna alın

Yıl 2021 oldu fakat hala telefon çekmeyen yerler var. Şehir merkezinde bir plaza da dahi toplantı odası gibi en alt katlara indiğinizde şebeke problemi yaşamanız mümkün. Telefonunuzun çekmediği durumlarda sürekli şebeke aramak ile meşgul olan telefonunuza bir dur deyin. Bu zamanlarda uçak modunu kullanarak gereksiz güç tüketiminin önüne geçebilirsiniz.

Otomatik parlaklık en iyi çözüm

Telefon ışığını en yüksekte kullanmak her ortam için uygun değildir. En düşük düzeyde kullanımda dışarda performans kaybına sebep olur. Bütün akıllı telefonlarda bunun için bir çözüm yer alıyor. Otomatik parlaklık ayarını seçerseniz siz sürekli müdahale etmeden doğru parlaklık ayarını sağlamış olursunuz. Bu sayede gerekmediği ortamlarda fazla ışık sunarak akıllı telefonunuzun pil ömrünü kısaltmamış olursunuz.

Pil tüketen uygulamalara dikkat

Telefonumuzda bulunan her uygulama aynı düzeyde pil tüketmez. Hatta bazı uygulamalar kullanmamanıza rağmen fazla pil tüketiyor olabilir. Akıllı telefonlardaki pil bölümünden uygulamaların ne kadar pil tükettiğini kontrol edin. Sık kullanmadığınız halde pil tüketimine sebep olan uygulamaları silebilirsiniz.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatın

Telefonunuzdaki bazı uygulamalar siz kapatsanız dahi arka planda çalışmaya devam eder. Bildirimleri sizin için önemli olmayan uygulamalarının arka planda çalışmalarına engel olarak pil tüketiminin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca bu sayede gereksiz veri tüketiminin de önüne geçebilirsiniz.

Bonus: Duvar kağıdını seçerken dikkat edin

Telefonunuzda hareketli görüntüler görmekten hoşlanıyor olabilirsiniz. Fakat animasyon içeren duvar kağıtları sürekli olarak güç harcar. Şarj etme sorunu yaşayacağınız günlerde sabit duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz.

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak önerileri listeledik. Siz pil tüketimine engel olmak için hangi yollar başvuruyorsunuz?

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz