Bebek odası aydınlatması nasıl seçilir?

0
904 Okunma
bebek odası aydınlatması

Yeni ebeveynlerin bebek odaları için en çok araştırdığı konulardan bir tanesi de “Bebek odası aydınlatması nasıl olmalı?” sorusudur. Ev dekorasyonunda görsel açıdan farklılıklar yaratabileceğimiz aydınlatmalar; bebek odalarında farklı boyut ve anlamlar kazanıyor. Bebeğinizin sağlığı ve güvenli için doğru aydınlatma seçimi hakkındaki ipuçlarını sizler için derledik. İşte dikkat etmeniz gerekenler

Bebek odası aydınlatması seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Konu çocuklarımız olunca görsel zevkimizden daha çok güvenlik ve sağlığı dikkate alıyoruz. Bu durum kıyafet ve yiyeceklerden tutunda oda dekorasyonuna kadar giden uzun bir süreç. Beşik seçimi, halı tercihi, sabitlenmiş dolaplar ve son olarak aydınlatma. Birçok ebeveynin tercih etmekte en çok zorlandığı eşyalardan bir tanesi aydınlatma. Bu konuda zorluk yaşayan anne-babalar için bebek odası aydınlatması seçmenin önemli noktalarını maddeler halinde inceledik.

Sabitlenmiş tasarımlara öncelik verin

Bebekler her zaman yatakta veya emekleyerek hayatına devam etmeyecek. İlerleyen süreçte oyunlar oynayacağı ve her şeyi keşfetmek isteyeceği odasında seyyar bir ışıklandırma bulundurmak sağlıklı bir tercih olacaktır. Ayrıca deprem gibi doğal afetler için bebek odalarında bulunan tüm eşyalarınızı sabitlemelisiniz.

Birden fazla aydınlatma seçin

Bebek odaları için tek bir aydınlatma yerine birden fazla ışık kaynağı tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Tek bir noktadan gelen yüksek ışık bebeklerinizi rahatsız edebilir. Bu sayede odadaki ışık dağılımını da daha iyi kontrol edebilirsiniz.

Işıklandırmaların açısı yukarı doğru olmalı

Bebeklerin gözleri yetişkinlere göre daha hassastır. Özellikle uzağı görmeye başladıkları andan itibaren yüksek ışık dikkatlerini çekerek sürekli bakmalarına sebep olur. Bu nedenle avize seçiminizi yukarı doğru bakan ampül tasarımına sahip ürünlerden yapabilirsiniz.

Akıllı beşik nedir? Ne işe yarar?

Ayarlanabilir ışıkları tercih edin

Işık kontrolünü daima elinizde tutmak için dimmer teknolojisine sahip ışıkları tercih etmelisiniz. Bu sayede gün içerisinde ışığın seviyesini kumanda ederek bebeğinizin uyku ve uyanıklık durumlarını daha iyi yönetebilirsiniz.

Gece lambası seçerken yaratıcı olun

Bebek odası aydınlatması seçerken en kritik noktalardan bir tanesi de gece lambası konusudur. Bazı ebeveynler karanlık ortamı sağlıklı bulurken bazıları da düşük ışık ile bebeğinin etrafı görmesini tercih eder. Eğer bir gece lambası almaya karar verdiyseniz tercihinizi daha yaratıcı objelerden yapabilirsiniz. Tavana yansıtılan farklı renklerdeki şekiller bebeğinizin odaklanmasına ve sakinleşmesine yardımcı olacaktır.

Bebek odası aydınlatması seçerken dikkat emeniz gerekenleri listeledik. Siz aydınlatma seçerken en çok neye dikkat ediyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz