Akıllı bahçenizde taze sebzeler yetiştirin

0
857 Okunma

Aspara akıllı bir iç mekan bahçesiyle artık evlerde de sebze yetiştirmek mümkün. Atık su ile sebze yetiştirmeyi sağlayan Aspara, mobil uygulama üzerinden bitkileriniz ile ilgili bilgilendirme de yapar.

Evde bahçe yapımı teknoloji ile kolaylaşıyor

Aspara

Hepimiz sağlıklı beslenmeye dikkat ederiz. Bunun için tükettiğimiz sebzeleri mümkün olduğu kadar G.D.O’suz seçmeye çalışırız. Hatta bazılarımız bunun için kendi sebzesini evde yetiştirmeyi bile düşünebilir. Ancak koşullar bunun için çok uygun olmayabilir. Bakımı, zamanı, sulaması, sıcaklığı, toprağı derken tüm bunlar epey caydırıcı olabilir.Ancak bu her zaman böyle olmak zorunda değildir. Teknoloji bu sorunumuza da çözüm buluyor. Aspara akıllı bir iç mekan bahçesi ve onunla taze, sağlıklı sebzeler yetiştirilebilirsiniz.

Küçük bir çiftlik sistemi olan Aspara, atık su ile hızlı bitki büyümesini sağlar. En önemli özelliği ise düzenli sulama ihtiyacının olmaması. Özel tohum kitlerine sahip olan Aspara sebzelerin kolayca alınmasına ve ayırt edilmesine yardımcı olur. Böylece bahçede birden çok çeşit sebze yetiştirilebilir.

Aspara

Bir tesis ortamındaki koşulların aynısını sağlayan Aspara, bahçenizden nasıl yararlanabileceğinize dair ipuçları ve önerilerini de mobil uygulama üzerinden bildirir. Hidroponik bitki yetiştirme sistemine sahip olan bahçe, su çözücü içinde mineral besin çözeltilerini kullanarak topraksız bitki yetiştirme olanağı sağlar. Asparanın akıllı sensörleri sistemdeki besin konsantrasyonuna, hava sıcaklığına, neme, su sıcaklığına ve toplam su içeriğine bağlı olarak büyüme koşullarını algılar, raporlar ve kaydeder.

Sensörler, tesisin ihtiyacına göre aydınlatma, su akışı ve ekim modunu ayarlar. Büyüme koşullarını dikkatli bir biçimde izler sisteme doldurulması gereken su ve besin miktarı hakkında talimat verir. Ayrıca ayarlanabilir büyüme ışığı ile de büyüme hızını ayarlayabilir farklı bitkilerde yetiştirebilirsiniz. Hazne sistemi, tohumlarınızı ve bitkilerinizi besleyici sistemlerine ve yaşam evresine göre otomatik olarak sular.

Aspara

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz