Akıllı çamaşır makinaları ile hayat kolaylaşıyor

0
160 Okunma

Evlerimize giren en eski teknolojik cihazları düşündüğümüzde hemen hemen hepimizin aklına beyaz eşyalar gelir. Bizi çamaşır ve bulaşık derdinden çıkaran makinalar ise listenin başını çeker. Her geçen yıl gelişen teknolojiler beyaz eşya endüstrisini de evrimleştiriyor. Yepyeni özelliklere sahip birçok beyaz eşya ile karşılaşıyoruz. Mesela artık kıyafetlerdeki çıkmayan leke derdi yavaş yavaş tarih oluyor. Hayatımıza girmeye başlayan akıllı çamaşır makinaları lekelerle çok daha kolay bir şekilde savaşmak için programlanıyor.

Lekeli çamaşırların üstesinden gelmeyi başaran makinalar bu görevlerini çevre dostu bir şekilde düşük sıcaklıklarda tamamlayabiliyor. Örneğin, Hotpoint markasının Active Care çamaşır makinası leke çıkarma işlemini 20 derece gibi oldukça düşük bir sıcaklıkta bile tamamlayabiliyor. Ayrıca makinanın daha inatçı lekeler için 40 derecelik programı da mevcut. Samsung ecobubble teknolojisine sahip çamaşır makinaları ise deterjanı hava ve su ile birleştirerek kıyafetlere daha etkili bir şekilde nüfuz edebilen bir karışım oluşturuyor. Bu sayede kıyafetlerdeki lekeleri daha kolay bir şekilde çıkaran makina, düşük ısılarda bile başarılı bir performans gösteriyor. 

Akıllı çamaşır makinaları başka hangi yeteneklere sahip?

Günümüzde cihazların çevre dostu özelliklere sahip olması oldukça önemli. Ancak bir çamaşır makinasının çevre dostu olması temizleme yeteneğinden ödün vereceği anlamına gelmiyor. Hotpoint Active Care gibi makinalar sahip olduğu Buhar Hijyen modu ile yıkama sonunda tambura doğrudan buhar enjekte ediyor ve herhangi bir sert kimyasal kullanmadan bakterilerin çoğundan kurtulmayı başarıyor. Çamaşır makinalarının sahip olduğu bir başka etkileyici teknoloji ise Steam Refresh. Bu mod sayesinde ütüye ihtiyacı olan kıyafetlerinizi makinaya atıp kırışıklıklarından kurtulabilirsiniz. Makina bu görevi tam bir yıkama gerçekleştirmeden tamamlıyor. 

Akıllı çamaşır makinaları derinlemesine temizlik yaparken kişilerin sağlığını da önemsemeye başladı. Kıyafetlere yapışan polenler ve tozlar özellikle alerjisi olanlar için çoğu zaman can sıkıcı oluyor. Kıyafetler en uzun yıkamada bile tüm tozlarından kurtulamıyor. Çamaşır makinalarında kullanılmaya başlanan anti-alerji seçeneği de bu sorunun üstesinden gelebilmek için tasarlandı.

Çamaşır makinalarının deterjan çekmeceleri de artık dert olmaktan çıkıyor. Eğer makinanızın deterjan çekmecesinde kalan kalıntıları temizlemekten bıktıysanız, deterjan çekmecesini kendi kendine yıkayan makinalar tam size göre. Ayrıca, uzun yıllardır otomobillerde gördüğümüz ve aracımızda bir sorun olduğunu bize bildiren ‘check’ işareti artık çamaşır makinalarında da kendine yer buluyor. Makina bazı şeylerin ters gittiğini farkedip bunu size bildiriyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz