Aksesuarda yeni dönem: Akıllı Küpe teknolojisi geliyor

0
994 Okunma

Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Akıllı saat ve bilekliklerin hayatımıza girmesi ile giyilebilir teknolojide de önemli bir patlama yaşandı. Bu süreç her geçen gün daha da arttı ve hemen hemen her aksesuara bir teknoloji gelmeye başladı. Şu an gündemde olan son giyilebilir teknoloji hamlesi ise akıllı küpe ile karşımıza çıkıyor Peki nedir bu akıllı küpe? İşte detaylar…

Kadınların yeni favorisi:  İşte karşınızda Akıllı küpe teknolojisi!

Son dönemlerde giyilebilir teknolojide önemli adımlar atılıyor. Saat,gözlük, bileklik gibi pek çok aksesuar, teknoloji ile geliştirilerek kullanıcıya sunuluyor. Bu teknolojilerden biri de akıllı küpeler. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu yeni teknoloji hamlesi aslında oldukça önemli.

akıllı küpe

Özellikle kadınlar, aksesuar seçiminde kararsız kalabiliyor. Kombine uymama endişesi ve bazı aksesuarların cilt üzerinde verdiği zararlar dolayısıyla pek çok kadın problem yaşıyor. Akıllı küpelerin hem sağlığı hem de güzelliği beraberinde getirmesi planlanıyor.

Washington Üniversitesi bir akıllı küpe teknolojisini geliştirmek üzerine çalışmalar yapıyor. Bahsi geçen bu küpe kulak memesi sayesinde vücut sıcaklığını algılayabilen bir cihaz. Tek pim ile geliştirilmiş bu teknoloji içerisinde hem cilt sıcaklık sensörü bulunduruyor hem de sallanan kısmındaki sensör ile dış sıcaklığın ölçümünü amaçlıyor.

Üniversitenin geçtiğimiz günlerde, söz konusu olan küpe ilgili yaptığı çalışmaları içeren bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya bahsi geçen giyilebilir teknoloji ürünü stres, ateş, egzersiz alışkanlıkları, beslenme alışkanlıkları veya kadın sağlığını ölçebilmek için tasarlanmış.

Bahsi geçen teknolojik aksesuar hakkında çalışma yürüten bilim insanları, cihazı 6 katılımcı üzerinde test etti. Bu test sayesinde de ürünün, cilt sıcaklığını akıllı saatlerden daha doğru bir şekilde ölçtüğü kanısına varıldı. Cihazın maksimum pil ömrü ise yaklaşık 28 gün olacak.

İlerleyen süreçlerde bu giyilebilir teknoloji ürününün daha da geliştirilmesi bekleniyor. Örnek vermek gerekirse kullanıcının yaptığı günlük aktiviteler süresince  güneş veya kinetik enerji ile cihaz şarj edilebilir. Tabi bu şu an için yalnızca bir varsayım. Bahsi geçen teknolojik aksesuar hakkında pek çok sorunun şu an için ne yazık ki bir cevabı yok. Ancak ilerleyen günlerde yapılacak açıklamalar ile sorular yanıtlarını bulabilir.

Android telefonunuzu eski sevgilinizden kurtarma rehberi!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz