Akıllı Mücevheratlar sayesinde artık daha güvendeyiz!

0
95 Okunma
Bu Akıllı Mücevheratlar tehlikede olduğumuzu tespit edebiliyor!

Akıllı mücevheratlar sayesinde güvenlik çemberimiz artıyor. Geçtiğimiz günlerde kadınların tehlikede olduğunu hissettiğinde, sevdiklerine bir uyarı gönderebilen ve kullanıcının yerini takip edebilen bir akıllı mücevherat geliştirildi. Akıllı mücevheratı geliştiren araştırmacılar, 1 milyon dolarlık ”Kadın Güvenliği Ödülü’nü’ kazandı.

Akıllı Mücevheratlar, 90 saniye içinde tehlikeyi anlayıp yakınlarımıza bildirim gönderiyor!

Anu & Naveen Jain Kadın Güvenliği XPrize yarışması, 2016 yılında küresel bir rekabet olarak başlatıldı. Bu küresel rekabet sonucunda düzenlenen yarışmanın  bu yıl kazanan ürünü Akıllı Mücevheratlar oldu. Yarışmanın konusu,  kadının tehlikede olduğuna inandığında, uyarıları dikkatli bir şekilde tetikleyebilecek araçlara sahip olmalarını sağlayan sistemler üretmekti. Yarışmanın en önemli  şartları ise, tetiklenmenin 90 saniye içinde alınması ve yılda 40 dolardan daha az maliyete mal olmasıydı.

Bu Akıllı Mücevheratlar tehlikede olduğumuzu tespit edebiliyor!

Hindistan’ın Leaf Wearables’taki bir ekip, kullanıcı telefonunu Bluetooth ile eşleştiren küçük Safer Pro çipi ile yarışmaya katıldı. Safer Pro çip, mücevher parçalarına dahil edilebiliyor.

Çipte bir acil durum ikaz butonu var ve butona iki kez basıldığında önceden belirlenmiş kontaklara kullanıcı konumu ile birlikte bir bildirim gönderiyor. Aynı zamanda en yakın karakollara ve hastanelere navigasyon sağlıyor. Kullanıcının yerini bir önlem olarak sürekli olarak iletiyor.  Mikro USB ile 15 dakika şarj edilebiliyor ve  normal kullanımda yedi gün yetebiliyor. Ayrıca sadece mücevher parçaları değil her türlü cihaza da entegre edilebilir bir cihaz olduğu için herkesin kullanabileceği bir cihaz haline dönüşebilir. Şimdide bu çiplerin on binlerce tanesi  Hindistan’da satılmış durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz