Uber ve sarhoş yolcuları tespit eden yeni AI teknolojisi!

0
133 Okunma
Uber ve sarhoş yolcuları tespit eden AI teknolojisi

Uber, sarhoş yolcuları tespit edecek AI teknolojisinin patentini aldı. Patent, anarmol davranan yolcuları tespit etmek için makine öğrenimini kullanmanın ana hatlarını çiziyor.

Uber, sarhoş yolcuları tespit eden yeni AI teknolojisi ile daha güvenli bir yolculuk imkanı sağlamak istiyor!

Sistem; kullanıcıların kullandıkları yönteme, yazma hızına, yazmanın doğruluğuna ve telefonun açısına ek olarak, hangi yoldan ve hangi hızda yürüdüklerini takip ederek çalışıyor. Bu şekilde yolcunun durumu hakkında bilgiler topluyor. Bu bilgiler , ”kullanıcı hakkında” kısmına ve sürüşlerini ne zaman ve nerede istedikleri gibi ek bilgilerin bulunduğu bir algoritmaya aktarılıyor.

Uber ve sarhoş yolcuları tespit eden yeni AI teknolojisi

 

Örneğin, sabahın erken saatlerinde, bir gece kulübünden bir yolculuk yapan kullanıcı yavaşça yürürse ya da düzensiz bir yürüyüş sergilerse, sistem başlamış oluyor. Sarhoş bir yolcunun varlığını bildiren uyarı, sürücüye gönderiliyor.

Bu patentin hazırlanmasının amacı ise; yolcu paylaşım şirketinin, daha iyi sürücü arka plan kontrollerine ulaşmak istemesi.  Yeni sistemin, sarhoş olup tacize kalkışan müşterilerle; mücadele etmek zorunda olan sürücüleri korumak için de kullanılması bekleniyor.

Adil bir ücret kazanma yöntemi olmadığını düşünenler tarafından, Uber sürücüleri saldırıya uğramıştı . Yakın zamanda özerk otomobil programı,  Arizona’da bir yayanın ölümüyle sonuçlanan bir kazaya bile karışmıştı. Uber’in , yoğun lekelenmiş görüntünün yeniden parlaması için alması gereken çok uzun bir yol olduğu aşikar!

Uber bu yeni AI teknolojisi ile  kendini toparlayabilecek mi bilemiyoruz. Ancak; Uber’in patent başvurusu bu hafta perşembe günü yayınlandı. Uber’in bu özelliği uygulaması ise hem sürücü hem de yolcular tarafından bekleniyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz