Apple ResearchKit için yeni uygulama ekliyor

0
162 Okunma
Apple Watch ResearchKit çerçevesine yeni uygulama geliyor!

Apple, Apple Watch’un Parkinson hastalığının semptomlarını yakalamaya çalışan  ResearchKit çerçevesine yeni bir ”Uygulama Programlama Arayüzü” (API) eklemeye karar verdi. Yeni API, Apple Watch’daki iOS uygulamalarının güçlü bir araç olmasını sağlayacak. Parkinson hastalığı – Tremors ve Dyskensia’nın iki yaygın semptomunu ölçmesini sağlayacak.

Apple Watch ResearchKit çerçevesine,  sağlık durumumuzu kontrol edebilmek için bizleri adım adım izliyen uygulama  geliyor!

Parkinson hastalığı, motor sistemi etkileyen merkezi sinir sisteminin uzun süreli dejeneratif bir bozukluğudur. Saat,  titreme ve salınım hareketleri nedeniyle üretilen titreme sonuçlarını ölçecek. Uygulamalar bahsedilen bu  iki koşulu gün boyunca izleyecek. Her gün, saat ya da dakikadaki semptom örneklerini gösteren verileri kaydedecek.

Apple Watch ResearchKit çerçevesine yeni uygulama geliyor!

 

Apple ve araştırmacılar, başka bir çok hastalık ve bozuklukları izleyebilmek için ‘‘ ResearchKit” araçlarını kullanmanın yollarını arıyorlar. Cardiogram’daki bilim adamları, saatin düzensiz kalp atışlarıyla inme belirtilerini ölçmek için kullanılabileceğini söyledi.Diğer araştırmacılar ise otizm, melanom ve epilepsiyi saptamak için bu çerçevede  nasıl bir yol izlenebileceği konusunda bilgiler aktardılar. Uygulamanın örnek çalışması, ResearchKit GitHub sayfasında yayınlancak. Ayrıca Apple, API’yi iOS 5‘in lansmanı ile geliştiricilere bu yenilikleri sunacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz