Akıllı saat kullanımının sürücüler üzerindeki etkisi

0
964 Okunma
akıllı saat

Giyilebilir teknolojiler günümüzde bir hayli arttı. Nerdeyse herksin bileğinde bulunan akıllı saatler hayatımızı kolaylaştırdığı kadar zor bir duruma da sokabilir. Yapılan bir araştırmaya göre akıllı saat kullanımı sürücüler üzerinde olumsuz etkilere sahip. İşte detaylar

Akıllı saat kullanımı sürücülerin dikkatini dağıtıyor

şık akıllı saat

Dünyanın her yerinde her kesimden insan akıllı saat ya da bileklik kullanıyor. Birçok alan da fayda sağlayan saatlerin sürücülere olumsuz bir etkisi olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre akıllı saatlere gelen bildirimler sürüş sırasında dikkat dağınıklığına sebep oluyor. Sürüş sırasında yolcularla konuşmak, bir şeyler yiyip içmek gibi aktiviteler sürüş sırasında en çok dikkat dağıtan sebepler arasında yer alıyor. Fakat ahizesiz cihaz ile konuşmak; yetişkin bir insanla konuşmaktan 4 kat daha fazla dikkat dağınıklığına sebep oluyor. tech3lab bu konuşa yaptığı araştırmayla akıllı saat türü teknolojik ürünlerin; dikkatinin dağılması sebebiyle kazalara sebep olduğunu kanıtladı.31 sürücü üzerinde yapılan araştırmada teknolojik cihazlara gönderilen bildirimler arasında en çok akıllı bilekliklerin dikkat dağıttığını ortaya koydu. Diğer cihazlar için de sonuç çok parlak değil. Akıllı telefonlara gelen çağrıların hoparlöre alınarak kullanılması da dikkat dağınıklığına sebep olduğu ispatlandı.

Bebek çantasında bulunması gereken 5 teknolojik ürün

Peki bu süreçte olumsuz etkileri en aza indirgemek için ne yapabiliriz?

Eğer acil bir haber beklemiyorsanız sürüş sırasında bildirimlerinizi kapatmanız dikkatinizin dağılmasına engel olacaktır. Ayrıca sürüş sırasında akıllı saatinizi çıkartmakta etkili bir yöntem olabilir. Bu sayede direksiyon hizasında bulunan saatinizi daha az göreceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz