Akıllı telefonların ömrünü kısaltan 5 kötü alışkanlık!

1
252 Okunma
Dikkat! Bu 5 kötü alışkanlık akıllı telefonlarımızın ömrünü kısaltıyor!

Akıllı telefonlarımız, bazen istediğimiz kadar uzun ömürlü olmayabilir. Bu durumun nedeni,  genellikle bizim yapmış olduğumuz hatalardan kaynaklanmaktadır. Bu yazımızda, akıllı telefonlarımızın ömrünü kısaltan beş kötü alışkanlıktan ve bu alışkanlıkların nasıl giderilmesi gerektiğinden bahsettik!

 

Akıllı telefonların ömrünü kısaltan 5 kötü alışkanlık!

1. Kalitesiz şarj kabloları

Kalitesiz şarj  kablolalarının birçoğu  akıllı telefonlarımız için büyük bir tehlike oluşturabilir. Mesela, telefonlarımıza kalıcı olarak zarar verebilir.  Daha da kötüsü ise; kalitesiz şarj kablolarını kullanarak, yangın veya elektrik çarpması riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Kısa vadeli tasarruflar için kalitesiz bir şarj kablosu almak yerine  şarj cihazlarımızı  test edilmiş ve onaylanmış markalardan almamız gerekir.

Kaliteli kablolara sahip olmak kadar, kabloların bakımına özen göstermek de oldukça önemlidir. Kötü bir kullanım, içerideki tellerin yıpranmasıyla, kısa devre yaparak yangın tehlikesi yaratabilir. Ayrıca şarj kabloları, çok sıkı bir şekilde sarılmamalıdır. Yoksa bir şarj makinesi patlamasının kurbanı olarak akşam haberlerinde yer alabilirsiniz!

Akıllı telefonların ömrünü kısaltan 5 kötü alışkanlık!

2. Telefon kılıfı kullanmamak

Kırık veya paramparça bir ekrana sahip kaç arkadışınızı biliyorsunuz?  Kılıfsız bir telefonun daha güzel bir görünümüne sahip olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak; bu güzel görünüm, kırık veya çizik bir telefona sahip olmanın üzüntüsünü yaşamamanın garantisini veremez. Küçük çizikler ve çatlaklar bile telefonlarımızın yapısal bütünlüğü bozabilir. Büyük ölçekli bir hasara ön ayak olabilir. Aynı zamanda; bu tarz çizik ve çatlaklar telefonlarımızı satmak istediğimizde satış değerini düşürür.

Akıllı telefonların ömrünü kısaltan 5 kötü alışkanlık!

3. Akıllı telefonların pilini sürekli boşaltmak

Birkaç yıl içinde, maksimum pil ömrünün satın aldığımız zamankinden daha hızlı bir zamanda tükendiğini çoğumuz farkketmiştir. Telefonlarımızın bataryası zamanla azalır. Bu  kaçınılmazdır!  Ancak kötü alışkanlıklar bu bozulmayı hızlandırabilir ve akıllı telefonlarımızın pillerini daha çabuk öldürebilir.

Bunu önlemek için, düzenli ve sık deşarjlar yapmalı ve telefonumuzu, şarjı tamamen bitmeden önce şarj  etmeliyiz. Pillerin, şarjını % 30‘un üzerinde tutmaya çalışmak , zaman zaman sensörleri kalibre etmek için boşalmasına izin verir. Böylece akıllı telefonlarımızın  pillerini, olabildiğince uzun süre korumuş oluruz!

Akıllı telefonların ömrünü kısaltan 5 kötü alışkanlık!

4. Sualtı Selfielerine Düşkünlük

Bazı cihazlar, diğerlerine göre daha fazla suya dayanıklı olabilir. Ancak; her zaman suyun içinde bozulmama garantisi, verilebilmesi için dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Cihazlarımızı suya ne kadar çok maruz bırakırsak, o kadar çok riske atmış oluruz.

Bu yüzden cihazınız su geçirmez olarak değerlendirilse bile, su içinde seyrek olarak kullanın. Telefonunuza anında zarar vermeyebilir, ancak zamanla sorun çıkabilir.

Akıllı telefonların ömrünü kısaltan 5 kötü alışkanlık!

5. Güvenlik uygulama  değil uyarısını önemsemek

Telefonlarımızda bulunan güvenlik uygulamaları, kimi zaman can sıkıcı olabilir. Ancak, cihazlarımızı kötü amaçlı yazılımlardan ve diğer ciddi sorunlardan korur. O yüzden bu uyarıları, dikkate almamız gerekir! Yüklü olan uygulamalarımızı da sürekli güncellemek gerek! Çünkü; bu uygulamalar, genellikle güvende kalmamızı sağlayan benzer hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri içerir. Ayrıca; yüklediğimiz uygulamaların ince ayarlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Ne indirdiğimize, yakından bakmamız gerekiyor; yorumları uygulamalarını indirmeden önce okumak ve aradığımız uygulamanın resmi sürümü olduğundan emin olmalıyız!

 

 

 

1 Yorum

  1. Akıllı telefonların ömrünü kısaltan bir alışkanlığımdan bahsedeyim: Kolonya ile dezenfeksiyon. Biliyorum peçeteye döküp öyle silmem lazım ama ekranımın üzerine biraz kolonya döktüm ve ekrana yaydım. Ne yazık ki ekranımın sağ alt köşesinde küçük bir “Thunder” oluştu:) Piksellerde sorun yok ama ışıklandırma panelinde sorun var. Nasıl olduğunu ben de anlamadım. Sızıntı mı oldu yoksa yüzeydeki soğumadan mı kaynaklandı bilmiyorum. Thunder Cats’lerden biri olduğum için Thunder’ıma hemen alıştım. Belki ileride kendi kendine düzelir. Venüs V4 kullanıyorum. Sadece Venüs ile bu sorunu yaşadım. Yarın da gideyim pilavlı bir tandır yiyeyim yav! Yanına da güzel bir köpüklü yayık ayranı. Thunder deyince aklıma tandır geldi. Siz de ofisinize söyleyin, aynı saat ve dakikada beraber tandır yiyelim:)…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz