Akıllı telefonların batarya ömrünü uzatacak 5 ipucu

0
110 Okunma
batarya ömrünü

Telefonlar teknolojinin gelişmesi ile hayatımızda daha fazla yer almaya başladı. Eskiden sadece iletişim tarafında kullandığımız cihazlarımızı artık sosyal aktivitelerimiz ve iş hayatımız için aktif olarak kullanıyoruz. Hal böyle olunca telefonlardaki enerji tüketimi de artış gösterdi. Peki “Akıllı telefonların batarya ömrünü nasıl uzatırız?” Cihazlarınızdan daha uzun süre ilk günkü performansı alabilmek için dikkat edebileceğiniz birkaç yöntem var.

Cep telefonları için doğru şarj aleti nasıl seçilir?

Akıllı telefonların batarya ömrünü uzatacak 5 ipucu

Öncelikle akıllı telefonunuzdan olağanüstü bir süre beklemeyin. Her telefonun pil kapasitesi farklıdır. Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile başlayan bu problemi çözmek için firmalar; daha yüksek kapasiteli piller ve hızlı şarj desteği sunuyor. Fakat zamanla batarya performansının düşmesi kaçınılmaz hale geliyor. Bataryanızı ilk günkü performansında kullanabilmek biraz da sizin elinizde. Batarya ömrünü uzatmak için dikkat etmeniz gereken 5 ipucunu sizlerle paylaşacağız.

Akıllı telefon seçimlerinizde Li-ion piller tercih edin

Bu konuda emin olun çok zorlanmayacaksınız. Çünkü neredeyse bütün şirketler li-ion pilleri tercih ediyor. Bunun sebebi yüksek enerji yoğunluğu sunması ve daha uzun ömürlü olması. Eskiden çıkarılabilir bataryalar kullanıldığı için bu çok büyük bir problem değildi. Fakat şimdi pillerinizi uzun süre kullanmak zorundasınız. Bu yüzden telefon satın alırken li-ion dışında pil kullanan firmaları tercih etmeyin.

Daima orijinal şarj aletinizi kullanın

batarya ömrünü uzatmanın 5 formülü

Her bataryanın kendine göre bir giriş çıkış enerjisi bulunmaktadır. Pilleriniz bu düzende şarj edildiğinde kalibrasyonunu kaybetmez ve daha uzun süre aynı performansı sunar. Bu sebeple aynı markaya ait olsa dahi kendi telefon kutunuzdan çıkan şarj aletini kullanmaya özen gösterin.

Pilinizi son yüzdeye kadar kullanmayın

Genellikle telefonların şarjı tamamen bitene kadar şarj etmeye ihtiyaç duymayız. Bunun aksine sağlıklı batarya ömrüne katkı sağlamak için pil durumunuzu daima %20 ile %80 arasında tutmaya çalışın. Bu oran yapılan araştırmalara göre pil ömrünüzü %40 oranında arttıracaktır.

Gece uyurken telefonu şarja takmayın

Özellikle çalışan insanlar tarafından sıklıkla yapılan bu hata bataryanızın ömrünü kısaltıyor. Genellikle birçok problem bu yanılgıdan dolayı oluşuyor. Gece yatarken telefonunuzu şarja taktığınızda sabah olmadan piliniz tamamen dolmuş oluyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu durum batarya ömrüne olumsuz etkiliyor.

Powerbank kullanımınızı azaltın

batarya ömrünü uzatmanın 5 formülü

Gün içerisinde şarjımız bitebiliyor. Elbette buna en pratik çözüm bir powerbank gezdirmek. Fakat yukarıda da bahsettiğimiz gibi her pil farklı enerji giriş çıkışlarına sahip. Bu durumu powerbank ile sağlamak ise oldukça zor. Powerbankler genellikle iki farklı çıkış sunar. Bu yüzden olabildiğince telefonunuzu bir priz bularak kendi şarj cihazı ile doldurmaya özen gösterin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz