Akıllı yüzük COVID-19 teşhisleri için kullanılabilir

0
618 Okunma
corona-virusun- erken-teshisi

corona virüsünün erken teşhisiTeknolojinin sağlık alanında kullanılması oldukça faydalı sonuçlar ortaya çıkartıyor. Bütün dünyayı harekete geçiren COVID-19 ise teknolojiye başvurularak daha kısa sürede teşhis edilebilir. California San Francisco Üniversitesi (UCSF) ve Oura, Corona virüsün erken belirteleri için yeni bir algoritma üzerinde çalışıyor. Corona virüsünün erken teşhisi için akıllı yüzük hamlesi şu an için geliştiriliyor olsa da ilerleyen günlerde aktif olarak kullanılabilir.

Corona virüsünün erken teşhisi için akıllı yüzük

Yeni yayımlanan bir çalışmaya göre akıllı yüzük ile virüsün ilk belirtilerindeyken yayılması engellenebilir. Bildiğiniz gibi pandemi ilan edilen yeni tip Corona virüsü insanların kabusu olmuş durumda.

San Francisco’da yaklaşık 2 bin sağlık çalışanı COVID-19’un yayılmasını sınırlamak amacıyla Oura’nın akıllı yüzükleriyle hastalarının verilerini takip ediyor. Oura ve California San Francisco Üniversitesi’nden araştırmacılar (UCSF) bu verileri bir kişide COVID-19’un ilk belirtileri görüldüğünde kişiye müdahale etmek için önemli bir adım olarak görüyor.

İlerleyen günlerde planlanan şey ise bu yüzükleri takan kişilerde herhangi bir belirti görülürse bunun algoritma tarafından algılanması ve sağlık çalışanları tarafından erken müdahale etmesini içeriyor.

corona virüsünün erken teşhisi

Çin’in Wuhan kentinde alınan önlemlerden birisi olan kişilerin günlük olarak ateşlerini ölçmesi ve bunları sağlık kuruluşlarına rapor etmesine dayanan sistem, salgının kısa süreli olarak daha fazla kişiye yayılmasını engellemişti. Temelde bu sisteme dayanan akıllı yüzük algoritması, geçenlerde Finlandiyalı yöneticinin de bildirdiği raporla kendisini kanıtladı.

Şirketin de CEO’su olan Petri Hollmen Oura akıllı yüzüğü takıyordu ve vücut sıcaklığı olması gerekenin üstünde seyredince akıllı yüzük bunu algıladı.  Bir şeylerin yanlış gittiğini anlayan yönetici, kontrollerini yaptırdı ve  COVID-19 testi pozitif çıktı.  Yüzük olmasıydı bu virüs ortaya çıkana kadar seyahat edecekti. Bu nedenle Corona virüsünün erken teşhisi noktasında önemli bir adım olan akıllı yüzük ilerleyen günlerde geliştirilen algoritmalar ile karşımıza çıkabilir.

Apple giyilebilir akıllı yüzük ile karşımıza çıkabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz