Apple giyilebilir akıllı yüzük ile karşımıza çıkabilir

0
407 Okunma
apple akıllı yüzük

Giyilebilir teknolojiler tarafında adından söz ettiren Amazon‘a karşılık Apple, yeni bir akıllı yüzük patent başvurusuyla gündemde. Apple karşımıza bu patent başvurusuyla çıkarak bu alanda adeta “ben de varım” diyor.

Apple giyilebilir teknolojiler konusunda farklı bir yolu işaret ediyor. Apple akıllı saat pazarına hakim ve AirPods hala popülerliğini koruyor. Bu pazarda önemli adımlar olsalar da şirketin bunlar dışında giyilebilir cihazlar alanında bir yatırımı bulunmuyor. Yani en azından bulunmuyordu. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından bu hafta verilen ve ortaya çıkan Amazon’un Echo Loop benzeri ”giyilebilir akıllı yüzük hesaplama cihazı” gibi bir patent ortaya çıktı.

Apple-akilli-yuzuk

Apple akıllı yüzük tasarımıyla karşımıza çıkabilir mi?

Halka olarak tanımlanan patent, Apple tarafından yapıldığı için akıllı yüzük başvurusu olarak yorumlanabilir. Tam bir yüzük olarak tanımlanmadığı için bazı yorumlara göre, minyatür bir Apple Watch da karşımızda görebiliriz. Ürün, bir işlemci, kablosuz alıcı ve verici, güç kaynağı ve bir mikrofona sahip. El hareketlerinin algınalınmasını ve izlenmesini yapacağı düşünülen bu ürünün içinde bulunan sensörler ve kadranı farklı bir tasarıma işaret ediyor.

apple akıllı yüzük

Söz konusu akıllı yüzükte bir de ekran bulunuyor. Bu ekranın dokunmatik olacağı ve NFC özelliği ile birçok işlemi yapabileceği tahmin ediliyor. Bu patent başvurusu Apple’ın 2015 yılında yaptığı bir patent başvurusuna oldukça benziyor. Patent başvurusu,   bilgisayar gibi daha büyük cihazların kontrolünü sağlamak ve o cihazlarla etkileşime girmek için ses, hareket ve dokunma girişini kullanan bir ekran ve giyilebilir teknoloji olarak tarif edilmişti.

Ancak her şeyden öte bu patent başvurusu hayata geçirilmeyebilir. Yine de bu teknoloji için Amazon’un Eco Loop yüzüğü bu teknolojiyi incelemek için alternatif bir yol sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz