Evdeyken izlenebilecek mimari ve sanat belgeselleri

0
943 Okunma
mimari ve sanat belgeselleri

Türkiye’de evde kalma süresinin ne kadar uzayacağı bilinmiyor bu nedenle evde geçirilen vakti keyifli hale getirmek gerekiyor. Bu noktada oyunlar ve izlenecek diziler ve filmler oldukça iyi olsa da belgeseller de güzel bir alternatif olabilir. İzlemeye vakit bulamadığınız birçok belgesele bu süreçte başlayabilirsiniz. Mimariye ve sanata ilgi duyanlar için hazırlanan belgesel listesi, sizleri hem bilgilenmeye hem de keyifli bir vakit geçirmeye davet ediyor.

mimari ve sanat belgeselleri
Netflix’te yer alan mimari ve sanat belgesellerinin bir kısmı

Evdeyken izlenebilecek en iyi mimari ve sanat belgeselleri

Netflix bu konuda oldukça güzel bir kaynak. Netflix Türkiye‘de yer alan bazı mimari ve sanat belgesellerini de ekliyoruz. Bunun yanında YouTube üzerinden de birçok alternatif bulunuyor. Bu iki platform dışında spesifik olarak belgesel önerileri isteyenleri aşağıdaki listeye alabiliriz.

Citizen Jane: Battle for the City, 2017

Matt Tyrnauer’ın filmi, yazarların kentsel genişlemenin ve şehir planlamasının bir şehrin toplulukları üzerindeki etkilerini vurgulayan yazar ve aktivist Jane Jacob’un çalışmalarına değiniyor. Ayrıca New York’un meşhur şehir plancısı Robert Moses’a karşı mücadelesini de aktarıyor.

Moriyama-San, 2017

Ila Bêka ve Louise Lemoine tarafından yönetilen Moriyama-San, Ryue Nishizawa tarafından inşa edilen bir evin içinde yaşayan Yasuo Moriyama hakkında bir saatlik bir belgesel keyfi sunuyor. Günlük yaşamın ortaya koyulduğu belgesel sakin havasıyla dikkat çekiyor.

Elevation, 2018

Dezeen’in ilk belgeseli olan Elevation, drone teknolojisinin insanların seyahat şeklini nasıl değiştireceğini, ticaret ürünlerinin nasıl teslim edildiğini ve binaların görünümüyle yapım aşamalarını ortaya koyuyor.

Norman Foster , Liam Young , Anab Jain ve Paul Priestman ile röportajları içeren film, drone teknolojisi daha yaygın hale geldikçe gelecekteki şehirlerin nasıl görünebileceğine dair bir vizyon ortaya koyuyor. Belgesinin tamamı Dezeen’in Youtube kanalında izlenebilir durumda.

Architecture of Infinity, 2018

Film yapımcısı Christoph Schaub imzalı belgesel filmi, mimarlık odağında geçiyor. İbadet mimarisine odaklanan belgesel, röportajlar ile renkleniyor.

Rams, 2018

Rams, Gary Hustwit tarafından yönetilen ve otuz yılı aşkın süredir Alman elektronik şirketi Braun’un baş tasarımcısı olarak bulunan ikonik tasarımcı Dieter Rams’in hayatına ve kariyerine nadir ve samimi bir bakış sunuyor. Belgeselde tüketim kültürünün körüklendiği ve bu noktada duyulan pişmanlık işleniyor.

City Dreamers, 2019

Film yapımcısı Joseph Hillel‘in belgeseli City Dreamers, mimarlık, kentsel planlama ve peyzaj mimarlığı alanında dört kadının kariyerlerini bizlere aktarıyor.

Netflix’in filmleri Oscar Ödülleri’nde ne durumda?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz