Amazon, Londra’da AR tabanlı kuaför salonu açıyor

0
354 Okunma
Amazon, Londra'da AR tabanlı kuaför salonu açıyor

ABD merkezli Amazon, İngiltere’de arttırılmış gerçeklik tabanlı renk standına sahip bir kuaför salonu açacağını duyurdu. Kurulacak olan stant sayesinde müşteriler saçlarını boyatmadan önce nasıl görüneceğine bakabilecek.

Amazon’dan AR tabanlı kuaför salonu hamlesi

Amazon, Londra'da AR tabanlı kuaför salonu açıyor

Amazon için bir ilk olacak bu yatırım, Londra’da gerçekleşecek. Toplam 500 metrekarelik alana kurulması planlanan kuaför salonda AR tabanlı renk stantları yer alacak. Ayrıca salonda yer alacak olan akıllı ekranlar sayesinde müşteriler kuafördeki ürünleri QR kodlar ile satın alabilecek.

Bahsedilen ekranın nasıl bir teknolojiye sahip olacağı hakkında ise bazı bilgiler mevcut. Arttırılmış gerçeklik teknolojisi bulunacak olan ekran içinde bir tablet yer alacak. Sistem bu tablet sayesinde çalışacak. Kullanıcılar tabletin ön kamerasından seçtikleri rengin nasıl bir saç görünümü elde ettiğini bu sayede görecekler. Bu yeni yatırım Amazon’un 2019 yılında mobil uygulama aracılığı ile tanıttığı “Canlı mod” özelliği ile benzerlik gösteriyor. Benzer teknolojilerin kullanıldığı özellik ile müşteriler ruj renklerinin nasıl göründüğüne bakabiliyordu.

Burberry, sanal Pocket Bag deneyimini başlatıyor

Kuaför salonlarına yeni bir kapı aralayacak olan bu yatırımın önümüzdeki haftalarda müşteriler ile buluşması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz