YouTube Kids Türkiye’de kullanıma sunuldu

0
721 Okunma

Video izleme platformu YouTube’un çocuklar için özel olarak sunduğu YouTube Kids Türkiye’de kullanıma sunuldu. Artık uygulamayı mobil cihazlarınızdan ve bilgisayarlarınızdan ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

YouTube Kids nedir?

2015 yılından bu yana yurt dışında kullanılabilen fakat Türkiye’den erişimi olmayan YouTube Kids; sonunda kullanıma sunuldu. 106 ülkede 44 farklı dilde kullanımı bulunan Kids versiyonu artık Türkçe içerikler ile Türkiye’de kullanılabilecek. 13 yaş altı çocuklar için özel olarak tasarlanan bu platform; çocuklar için uygunsuz videoları otomatik olarak filtreliyor. Uygulamanın tek avantajı uygunsuz videoları filtrelemesi değil. Birçok ebeveyn kontrolünü de beraberinde getiren Kids versiyonu, çocuklar için güvenli bir ortam oluşturuyor.

Kids versiyonu ile ebeveynler, istediği içerikleri engelleyebilir, süre sınırlaması koyabilir veya çocukların hangi videoları izleyeceğine karar verebilir. Bu yeni servis temelde 4 bölümden oluşuyor. Videoları kategorilendiren bu 4 bölüm ile çocuklar ilgi alanlarına göre videolara daha kolay erişebiliyor. Dilerseniz belirlediğiniz videolar dışında ki içeriklere erişimi kapatabiliyorsunuz. Ayrıca çocuğunuzun platformdan ayrılıp başka uygulamalara girmesine de kontroller sayesinde engel olabiliyorsunuz.

YouTube Kids nasıl kullanılır?

youtube kids

YouTube Kids uygulamasını kullanmak oldukça basit. YouTube uygulamasından ve web sitesinden ayrı olarak bulunan uygulamayı Mobil cihazlarınızdan ve web sürümden ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

  1. Öncelikle akıllı cihazlarınıza YouTube Kids uygulamasını indirin. Dilerseniz uygulamanın web sürümünden de faydalanabilirsiniz.
  2. Uygulamayı açarak karşınıza çıkan bilgileri doldurun.
  3. Bilgiler onaylandığında çocuklarınız için ayrı profiller kurarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
  4. Profillerden herhangi birine tıklayarak ekran da bulunan kilit simgesinden ebeveyn kontrolleriniz sağlayabilirsiniz.

Kids platformu sizin hesabınız ile bağlantılı olduğu için sizin avantajlarınızdan yararlanır. Eğer Premium hesap kullanıyorsanız çocuğunuzda reklamsız olarak videolarını izleyebilir. Çocuklar için daha güvenli ortam sunan bu versiyonu Android ve iOS cihazlarınıza indirebilir veya web sürümünü kullanabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz