Amazon’da Clubhouse’a çıkartma: AMP

0
196 Okunma
amp uygulaması

E-ticaret tarafında bir dünya lideri olan Amazon, zaman zaman farklı alanlarda girişim yapıyor. Amazon bu sefer, bir zamanlar trendlerden düşmeyen Clubhouse uygulamasını hedefine aldı. İşte müzik odaklı Clubhouse benzer AMP uygulaması.

Google Jigsaw, Kadınlar Günü’nde manidar bir özellik duyurdu

Amazon’da müzik odaklı AMP uygulaması

Çıktığı zamanlar tüm dikkatleri üzerine toplayan Clubhouse; hem kullanıcıların hem de sosyal medya platformlarının dikkatini çekmişti. Sesli sohbet üzere odaklanan bu uygulama ilk olarak sadece davet sistemi ile iOS cihazlarda çalışıyordu. Fakat zamanla gelişerek Android cihazlara yayıldı ve geçtiğimiz haftalarda yazılı sohbet özelliğini geldi.

amp uygulaması

E-ticaretteki başarısı ile ön plana çıkan Amazon yeni bir alana adım attı. Trend uygulama Clubhouse benzeri bir müzik uygulaması geliştirdi. AMP adı verilen bu uygulama yapı olarak Twitter Spaces ve Spotify Greenroom’a benziyor. İçerisinde lisansı alınan birçok müziğin barındığı bu uygulama ile kendi radyo programınızı oluşturabileceksiniz. Takip sistem ile çalışacak olan bu uygulamada dilerseniz takipçileriniz ile birlikte canlı müzik şovları başlatmanız mümkün. Ayrıca sizi dinleyenler için bir çalma listesi de planlayabilirsiniz.

AMP uygulaması kullanıma sunuldu mu? Ücreti ne kadar?

amp uygulaması

Yapılan açıklamaya göre uygulama ABD’de kullanıma sunuldu. Şimdilik yalnızca iOS tarafından bulunan uygulamanın test aşaması devam ediyor. AMP müzik servisinin ilerleyen zamanlarda Android için de gelmesi bekleniyor. Fakat henüz bununla ilgili bir gelişme yok. Eğer iki tarafta da testler tamamlanırsa uygulama küresel olarak hizmete sunulacak.

Amazon kendi geliştirdiği özel uygulamalar için ek ücret talep etmiyor. Ayrı bir ücrete tabi olmayan bu uygulama Amazon üyeliği ile kullanılabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz