Google Jigsaw, Kadınlar Günü’nde manidar bir özellik duyurdu

0
192 Okunma
Google Jigsaw, Kadınlar Günü'nde manidar bir özellik duyurdu

Taciz sadece gerçek hayatta yaşadığımız bir olay değil. Her gün yüzlerce kadın internet üzerinden tacize uğruyor. Google Jigsaw, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çok manidar bir hizmet duyurdu. Bu araç sayesinde artık sosyal medya tacizlerine dur diyeceksiniz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediye önerileri

Google Jigsaw tacize dur diyecek hizmetiniz duyurdu

Sansür ve siber denetim gibi özel konular üzerinde yoğunlaşan Jigsaw; yeni bir açık kaynak kodu ile bizimle. Bu kez yönünü online tacizlere çeviren servis Kadınlar Günü’nde önemli bir hizmet duyurdu. Taciz yöneticisi olarak isimlendirilen bu servis; özellikle kadın olan gazeteci ve aktivist gibi ünlü kişilerin yaşadığı zorbalığı önleyecek. Jigsaw birimi açık kaynak kodlu bu hizmet ile sosyal medya üzerinden yaşanan tacizleri önleyecek. Açık kaynak kodlu olması sebebi ile geliştirmeye müsait olan bu hizmet, eğer istenirse özelleştirilebilecek.

Bu araç daha önce Thomson Reuters Vakfı gazetecileri için sunulmuştu. Şu an da Twitter ile birlikte çalışan servis; herkese açık hesaplardaki tehdit, kötü söz, küfür ya da hakaret içeren yanıtları gizliyor. Üstelik bu kişileri siz görebiliyorsunuz ve engelleme ya da sessize alma işlemi uygulayabiliyorsunuz. Normalde benzer hizmet sosyal medya platformlarında yer alıyor. Yalnız Jigsaw tarafından sunulan bu Taciz Yönetimi sistemi bu işlemi toplu gerçekleştirdiği için daha hızlı ve kesin sonuçlar veriyor. Ayrıca bu denetimleri dilerseniz filtreleyebilir ya da rapor haline getirebilirsiniz. İsterseniz belli anahtar kelimeler ile arama yapmanız da mümkün.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete açılan bu özelliğin henüz bir mobil uygulaması bulunmuyor. Yeni Taciz Yönetimi özelliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz