Twitter’dan güvenliği arttıracak hamle: Tor Browser

0
210 Okunma
Twitter güvenliği arttıracak hamle Tor Browser 2

Sosyal medya platformu Twitter, güvenliği üst düzeye taşıyacak yeni bir hizmet sundu. Artık Tor Browser ile güvenliğiniz artacak.  İşte detaylar.

Amazon’da Clubhouse’a çıkartma: AMP

Tor Browser, Twitter güvenliğinizi arttıracak

Twitter'dan güvenliği arttıracak hamle Tor Browser 2

Sosyal medya platformları uygulama içi özellikler geliştirdiği kadar, güvenliğe de dikkat ediyor. Kullanıcıların güvenliğini arttırmak için çeşitli özellikler sunan Twitter bugün Tor Browser hizmetini kullanıma sundu. Bu zamana kadar aslında Tor servisini ücretsiz kullanabiliyorduk. Hatta buradan hesabınıza girişte mümkündü. Şimdi Twitter’a özel bir Browser geliştirildi.

Alec Muffett ile bir süredir çalışma sürdüren Twitter’ın artık kendine özel bir Tor Browser’ı bulunuyor. Hizmet Muffett tarafından atılan bir tweet ile ortaya çıktı. Twitter paylaşılan adres: https://twitter3e4tixl4xyajtrzo62zg5vztmjuricljdp2c5kshju4avyoid.onion

Tor Browser nedir ve nasıl kullanılır?

Twitter'dan güvenliği arttıracak hamle Tor Browser

Tor, internet dünyasında kişisel kimliğinizi ve güvenliğiniz korumak üzere kullanılan bir sanal tünel. Bu temelle kurulan browserlar kişisel gizliliğinizi koruyarak internet üzerinde anonim kalmanızı sağlıyor. Bu ağı kullanarak hem kişisel verilerinizi koruyup hem de kimliğinizi saklı tutabilirsiniz. Bu ağın aslında iki özelliği var. Özellikler Tor’un sitesinde şu şekilde açıklanıyor;

İnternet hizmeti sağlayıcınız ya da bağlantınızı yerel olarak izleyenler, İnternet üzerinde yaptığınız işlemleri ve ziyaret ettiğiniz web sitelerinin ad ve adreslerini izleyemez.

Kullandığınız web sitesi ve hizmetleri sağlayanlar ile bunları izleyenler gerçek İnternet (IP) adresiniz yerine yalnızca Tor ağından bir bağlantı geldiğini görür ve siz kendinizi açık etmedikçe kim olduğunuzu bilemez.

Bu iki özellik sayesinde Tor aracılığı ile internette güvenliği sağlamak mümkün hale geliyor.

Siz Tor Browser kullanıyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz