Amazon’dan büyük yatırım. iRobot satın alındı!

0
191 Okunma
Amazon irobot

Tüm dünyanın e-ticaret merkezi haline gelen Amazon, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de dahil olmak üzere neredeyse tüm ülkelere hizmet veren firma, kazancını geleceğe yatırım yaparak değerlendiriyor. Yeni bir yatırım ile gündeme gelen Amazon, iRobot firmasını satın aldığını duyurdu.

Disney+ hız kesmiyor! “Dünyayla Benim Aramda” yayın tarihi belli oldu

iRobot artık Amazon güvencesinde

Amazon irobot

Son dönemlerin trend ürünü robot süpürgeler neredeyse hepimizin evinde var. Gelişmiş modelleri ve yüksek performansı ile tanınan Roomba robot süpürge modelleri iRobot firmasına ait. Her kesimden bütçeye uygun ürünleri ile tanınan marka artık Amazon çatısı altında yer alıyor. Dün gerçekleşen satın alma 1,7 milyar dolarlık anlaşma ile sağlandı. 2002 yılından beri faaliyetlerini sürdüren iRobot markası aynı isimle ticaret hayatına devam edecek. Markanın başarısı bundan sonraki zaman da Amazon’un gücü ile birleşecek. Yurtdışında çok sevilen iRobot ürünlerinin birçoğu ülkemizde de satılıyor.

Amazon benzer şekilde ülkemizde de yatırımlar yapıyor. Türkiye’de uzun süredir hizmet veren alışveriş firması buradaki konumundan oldukça memnun. Firma Türkiye’de en son bir lojistik üssü kurmak için adımlar attı. 100 milyon dolarlık maliyete sahip üs, e-ticaret taleplerini karşılamak için gerekli görülüyor. Bu konu hakkında Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego açıklama yaptı.

“Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenimizin de altını çizmek istiyoruz. Tatmin edici ücret ve yan haklar ile modern ve güvenli bir çalışma ortamı sunarak ilk senemizde yaratacağımız bini aşkın yeni iş fırsatı için son derece heyecanlıyız.”

Etkinliği tüm dünyada artarak devam eden firmanın gelişmelerini talip etmeye devam edeceğiz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz