Android 12 ile telefonlara yeni özellikler geliyor

0
281 Okunma

Geçtiğimiz ay duyurulan Android 12 işletim sistemi; yeni tasarımı ve geliştirilmiş özellikleri ile büyük yankı uyandırdı. Beta sürümleri test edilmeye devam eden işletim sisteminden güzel haberler geliyor. Bu yaz sonuna kadar Android telefonlar 6 yeni özellik kazanacak.

Android 12 yeni özellikleri yolda

Google kullanıcılar memnun edecek bir dizi özelliğin haberini verdi. Üstelik bu yeni özellikler sadece Pixel’lere özel olamayacak. Diğer Android cihazlar da bu özelliklerden faydalanacak. Türkiye’de de kullanıma giren deprem algılama sistemi bu özelliklerden sadece bir tanesi. Telefon tabanlı çalışan bu yeni sistem ivmeölçer sensörü sayesinde depremi önceden algılayacak.

Deprem algılama sistemi

Diğer bir özellik ise Mesajlar uygulaması ile ilgili. Özelliğin kullanılmaya sunulmasıyla önemli olan mesajlara yıldız konulacak. Gmail’den alışkın olduğumuz bu özellik artık telefonlarda da kullanılacak. Gboard üzerinden hareketli emoji önerileri alacaksınız. Bunun yanı sıra artık Google Asistan’da gelişiyor. Artık Asistan uygulaması ile herhangi bir uygulamanın istediğiniz bölümüne gidebileceksiniz. Engelli kişiler için daha iyi bir deneyim sunmak isteyen Google; erişilebilirlik tarafında da geliştirmeler yapıyor. Örneğin sesli komutlar artık yüz hizasındaki ses için aktif kullanılacak. Bu sayede engelli bireyler kalabalık ortamlarda dahi tam hizmet alacak. Tüm bunların yanı sıra Android Auto sistemi de yeni özelleştirme seçeneklerine sahip olacak. Bunun yanı sıra ilk defa kullanım sağlayacak kişiler için kulum daha hızlı işleyecek.

Birçok kolaylığın sünüldüğü özellikler kademeli olarak dünya genelinde kullanıma sunulacak. Özellikler için tahmini süre ise yaz sonuna kadar görünüyor. Duyurusu yapılan bu özelliklerde şimdilik sadece deprem algılama sitsemi Türkiye’de aktif olarak kullanılıyor. Diğer özelliklerin ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

Twitter kullanıcıları bir dertten daha kurtuluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz