Android cihazlarda “Google sürekli duruyor” hatasının çözümü

0
460 Okunma
google chrome 88

Bu sabah Android cihaz sahipleri bir sorunla uyandı. “Google sürekli duruyor” hatası sebebi ile Xiaomi, Samsung, Huawei cihazları kullanılmaz hale getirdi. Problemden rahatsız olan kullanıcılar internette sorunun çözümünü arıyor.

“Google sürekli duruyor” sorunun çözümü

Google sürekli duruyor

Sabah saatlerinden bu yana devam eden problem kullanıcıların canını sıkmaya başladı. Bazı telefonları nerdeyse kullanılmaz hale getiren problemin temel sebebi henüz bilinmiyor. İnternette sorunun Play Store kaynaklı olduğu ve sadece Google uygulamalarında yaşandığı söylense de henüz konu ile ilgili net bilgi bulunmuyor.  Eğer sizde bu sorunu yaşıyorsanız birkaç çözüm yolunu deneyebilirsiniz.

Google durduruldu sorunu nasıl çözülür?

  • Ayarlar menüsünden uygulamalar sekmesini seçin ve uygulamaları yönet bölümünden Google uygulamasının verilerini temizleyin.

Eğer bu çözüm işe yaramaz ise;

  • Ayarlar menüsünden uygulamalar bölümüne giderek Google Play Store’a dokunun. Buradan depolama alanını seçerek önbelleği temizle seçeneğine tıklayın. Verileri temizleyerek Play Store uygulamasını açın ve indirme işlemini tekrarlayın.

Telefonunuzu yeniden başlatmakta bir çözüm olabilir. “Google sürekli duruyor” hatası için Google tarafından sorun yada çözüm ile ilgili herhangi bie açıklama gelmedi. Tüm işlemlere rağmen sorun çözülmediyse Google tarafından bir açıklama yapılmasını beklemekten başka çözüm yolu görünmüyor.

 

COVID-19 atlatanlara kötü haber: Kalıcı hasar bırakmış olabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz