İşler tersine döndü: Clubhouse rakiplerinden bir özellik kopyaladı

0
140 Okunma
Clubhouse

Çıktığı günden bu yana popülerliği elden bırakmayan Clubhouse, diğer sosyal medya kanallarının rakibi haline geldi. Kullanım özellikleri neredeyse birebir kopyalanan uygulama, bu kez ters köşe yaptı ve rakiplerindeki bir özelliği kopyaladı. İşte Clubhouse’un kısa süren yeni özelliği.

Facebook’un Clubhouse rakibi özelliği kullanıma sunuldu

Clubhouse yeni özelliği kullanıma sunulacak mı?

Sesli sohbet uygulamasını diğer platformlardan ayıran en önemli özellik mesajla iletişim yerine sesli iletişimi kullanması. Sosyal medya platformları tarafından benzer özellikler ile kopyalanan uygulama, daha geliştirilmiş versiyonlar ile baş etmek zorunda kaldı. Bu kez işler tersine döndü ve Clubhouse diğer kanallardan bir özellik kopyaladı. Sadece sesli sohbet kullanımına izin veren Clubhouse kısa süreli Backchannel özelliğini kullanıma sundu. Sadece sesli sohbete izin veren uygulamada kısa süreli de olsa mesaj iletişimi kullanıldı.

Konu ile ilgili The Verge‘e açıklama yapan Clubhouse sözcüsü şu ifadeleri kullandı;

“Ürün oluşturma sürecimizin bir parçası olarak Clubhouse, potansiyel özellikleri düzenli olarak araştırır ve test eder. Böylece bu işlevler bazen uygulamanın bir parçası haline dönüşür ama kimi zaman da hayata geçmez. Ancak potansiyel özellikler hakkında yorum yapmıyoruz.”

Backchannel özelliğinin hangi kullanıcılara sunulacağı hatta sunulup sunulmayacağı dahi belli değil. Sesli sohbetin yanı sıra mesaj kullanımına da izin veren bu özellik hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz