Android için iMessage uygulaması: AirMessage

0
174 Okunma

Uzun süre iPhone kullananlar için Android bir akıllı telefona, Android bir telefon kullananlar için ise iPhone’a geçmek çok zor geliyor. Buradaki en önemli zorluk kullanım alışkanlıklarının farklı olması. Örneğin, iPhone kullanıcıları mesajlaşmalarını genellikle iMessage üzerinden sürdürüyor. Bu tamamen bir Apple’a özgü bir uygulama olduğu için Android telefonlarda kullanmak zor. Ancak geliştiriciler bunun da üstesinden gelmek üzere.

Android için iMessage uygulaması geliştirildi. AirMessage ismi verilen uygulama iMessage’ın Android’de kullanılmasını sağlıyor. Ancak bunun için iki aşamalı bir uygulama yapmak gerekiyor. 

Mavi baloncuklu iMessage’ı Android işletim sistemli bir telefonda kullanabilmek için macOS işletim sistemli bir bilgisayara sahip olmak gerekiyor. Bu bilgisayarı bir uygulama ile sunucu olarak kullandıktan sonra akıllı telefondan AirMessage’ı kullanmak mümkün. Yani, bu çözüm için mutlaka bir Mac’e ihtiyacınız var. Aynı zamanda, iMessage’ı kullanırken bilgisayarınızın da daima açık ve uyanık olması gerekiyor. 

AirMessage şimdilik beta olarak yayında. Kullanması karmaşık değil ancak uğraştırıcı. Yine de bir Mac’iniz varsa ve Android telefonunuzda iMessage kullanmak istiyorsanız göz atmanızda fayda var. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz