Sosyal medya görgü kuralları!

0
246 Okunma

Bir toplum içinde yaşıyorsak her zaman için uymamız gereken bazı görgü kuralları vardır. Medeni ve saygılı bir şekilde yaşayabilmek için bunları bilmek ve uygulamak zorundayız. Artık dijital bir çağda yaşadığımız için benzer görgü kurallarının dijital dünyada da olduğunu kabul etmek gerekiyor. Yazılı olmayan ama uygulanması gereken görgü kurallarına göre hareket etmek dijital dünyadaki kimliğiniz açısından oldukça önemli. 

Önemli İngiliz yayınlarından biri olan Tatler de bu görgü kurallarını değinen bir yazı yayınladı. İşte sosyal medya görgü kuralları

İlk kural telefonu biraz daha uzakta tutmayı bilmek. Örneğin, hiçbir zaman başkalarının çocuklarının fotoğraflarını kendi sosyal medya hesaplarınızda paylaşmamalısınız. Ayrıca, size gönderilmiş bir davetiyeyi de, gönderen taraftan onay almadan paylaşmamaya dikkat etmelisiniz.

Yaptığınız paylaşımlarda ünlü sözlerden kendinize pay çıkarmayı azaltmalısınız. 

Eğer bir etkinlik planlıyorsanız bunu WhatsApp grubu kurarak yapmamalısınız. Kişi listesinin gizli kalması her zaman önemlidir.

Gittiğiniz misafirlikte evin içinden ev sahiplerinin izni olmadan paylaşım yapmak doğru değildir. Yemek sofrası ya da ailenin çocuğu hiç farketmez. Hiçbir şeyi paylaşmamaya özen gösterin. 

Gerçek hayatta herhangi bir iletişiminizin olmadığı çok fazla sosyal medya arkadaşınız olabilir. Onlarla yolda karşılaştığınızda tanımamazlıktan gelmek yerine, onu ciddiyetle takip ettiğinizi hissettirecek konuşmalar yapın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz