Güzelliğin Uber’i Colour

0
94 Okunma

Uber ülkemizde bazı yasal engellere takılsa da tüm dünyada başarılı olarak tanımlayabileceğimiz girişimlerden biri oldu. Esasen araç sahibi ile yolcuyu bir araya getiren uygulamanın tıpkı bir taksi sistemi ile çalışması, plakaları için yüksek ödemeler yapan taksicileri çok fazla kızdırdı ancak bazı yeni girişimlere de ilham oldu. 

Uber, Amerika Birleşik Devletleri’nde sıklıkla kullanılıyor ve seviliyor. Böyle olunca farklı sektörde faaliyet gösteren kişiler de Uber’i kendi sektörlerine entegre etmeye başladı. Dabra Shigley, Uber sistemi ile çalışan bir saç uygulaması Colour’ı geliştirdi. 

Saç ve makyaj randevularını alan platform, müşteri ile güzellik uzmanını bir araya getiriyor. Güzelliğin Uber’i olarak tanımlanan uygulamada müşteri istediği saç stilini ve saç rengini seçiyor. Hatta çocuk bakım hizmeti gibi hizmetleri de filtreleyebiliyor. Daha sonrasında sistem onu bölgede, yakın olan bir güzellik uzmanı ile eşleştiriyor. İşlem tamamlandıktan sonra gerekli ödeme uygulama üzerinden güzellik uzmanına yapılıyor. 

Ek hizmetleri de olan Colour’da müşteriler sisteme kayıtlı olan kendi güzellik uzmanını da tercih edebiliyor.

Güzelliğin Uber’i yaratıcısı Dabra Shigley

Girişimi ile dikkat çeken Dabra Shigley aslında tüm kadınlara ilham verebilecek bir öyküye sahip. Kariyerine avukat olarak başlayan Shigley, aklına gelen Colour uygulaması ile birlikte bir yolculuğa başlar. Colour’ı yaratmanın hukuk öğrencisiyken yaşadığı zorlu günleri hatırlattığını söyleyen başarılı girişimci, olmasını beklediği hiçbir şeyin olmadığının altını çizdi.

Hukuk fakültesi gerçeği ile geleceğe hazırlanan Shigley, mesleğe başladığı zaman ise tükendiğini farkediyor. Yeni bir başlangıç yapmak için tüm kariyerini hiçe sayan Shigley şimdilerde hem güzellik hem de teknoloji dünyasında iz bırakan bir girişimci, aynı zamanda bir anne. 

Shigley’in girişimciliğe adım atmak isteyen kadınlara da bir tavsiyesi var: “Sadece yap!” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz