Android telefonunuzun antivirüs programına ihtiyacı var mı?

0
166 Okunma
Android cihazların antivirüs programına ihtiyaç var mı

Andorid dünyadaki en popüler işletim sistemlerinden bir tanesi. Hatta Window’tan bile daha büyük bir işletim sistemi. çok kullanılıyor olması ve açık kaynak kodlara sahip olması nedeniyle Android cihazlar saldırıyla daha çok karşılaşıyor. Peki bu durumda cihazların gerçekten antivirüs programına ihtiyacı var mı? Gelin birlikte inceleyelim.

Android kendi güvenlik sistemine sahiptir

Android antivirüs programına ihtiyaç var mı

Antivirüs programları uzun yıllarıdır Windows kullanıcılarının vazgeçilmezi. Akıllı telefonların yaygınlaşması ve kötü niyetli uygulama kullanımının artması ile akıllarda bir soru oluşuyor. Android cihazıma antivirüs programı yüklemeli miyim? Bu her kullanıcının aklını karıltıran olası bir soru. Bu sorunun iki cevabı var. Hem evet hem de hayır.

GIF hakkında bilmediğiniz 5 gerçek!

Android cihazlar içerisinde kendisini koruyacak özel güvenlik yamaları ile gelir. Akıllı telefona bulaşan uygulamalar ise genellikle mobil uygulamalar aracılığı ile ulaşır. Google Play Store aracılığı ile uygulama indirdiğinizde bunun güvenli olup olmadığı Google Play Protect ile kontrol edilir. Hatta zaman zaman bu uyarıya rastlarsınız. “Zararlı Uygulama Bulunamadı” şeklindek bildirim, hem Play Store’dan indirdiğini uygulamaları hem de dışardan olan yazılımları kontrol eder. Bu sebeple ayrıyetten bir antivürüs programı yüklemenize aslında gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey Google güvenlik yamalarını düzenli olarak güncellemek ve üçüncü taraf uygulamalarda telefonunuzu olabildiğince uzak tutmaktır.

Android için antivirüs programına ihtiyacınız olabilir

Android cihazların antivirüs programına ihtiyaç var mı

Fakat güncel bir Android sürümü kullanmıyor ve üçüncü taraf uygulamaları telefonunuza yüklüyorsanız o zaman bir antivirüs programı kullanmanız gerekir. Çünkü Android belirli aralıklar ile güvenlik yamasını günceller. Bu sizi daha güvende tutmaya yarar. Fakat siz güncel bir cihaz kullanmazsınız güvenlik tedbirlerinden faydalanamazsınız. Buna ek olarak eğer üçüncü taraf yazılımları çok fazla kullanıyor, indirdiğiniz uygulamalar konusunda seçici davranmıyorsanız tehlikede sayılırsınız.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu sorunun cevabı; akıllı telefonunuzun güncel durumu ve uygulama yükleme alışkanlığına göre değişiyor. Siz de kendi cihazınızı ve kullanım alışkanlıklarınızı göz önünde bulundururak doğru yolu seçebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz