WhatsApp iki önemli yenilik kazandı!

0
187 Okunma

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, iki yeni özellik ile gündeme geldi. Özelliklerden ilki; bir süredir kullanıcıların en büyük sıkıntısı olan dosya boyutu ile ilgili. Bir diğer özellik ise iOS kullanıcılarını ilgilendiriyor. iOS WhatsApp uygulamasının arayüzü değişiyor. İşte detaylar.

Dosya boyutu sınırı genişliyor

Whatsapp yeni özellikler 2

WhatsApp üzerinden herhangi bir dosya paylaşmak istediğinizde muhtemelen boyut sıkınsıtısı yaşıyorsunuzdur. Artık bu sorun hemen hemen ortadan kalkacak. Özellikleri önceden deneyimleme şansı olan Beta kullanılcıları için bugün yeni bir özellik tanımlandı. Dosya boyutu sınırı 100 MB boyutlarından 2GB’a çıkıyor. Bu miktar hemen herkesin sorununu ortadan kaldırcak türden. Şu an sadece iOS 15 için kullanıma sunulan özellik Arjantin ile sınırlı. Test aşamasındaki bu yeni dosya boyutu limiti kullanıcıların uzun süredir beklediği bir gelişme. Bu sebeple özelliğin zamanla küresel anlamda kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu tür bir dosya aktarımı siz bir yerden tanıdık geliyor olmalı. Telegram uygulaması 2 GB doya aktarımına izin veren mesajlaşma platformlarından bir tanesi. Rekabet halindeki iki firma sayesinde kullanıclar farklı özelliklere kavuşuyor.

WhatsApp iOS arayüzü değişiyor

Whatsapp yeni özellikler 2

WhatsApp özelliklerini önceden tespit etmek ile ünlü WABetaInfo yeni bir haber ile geldi. iOS beta kullanıcıları için yeni bir arayüz tanıımı geliyor. Yeni arayüze göre karanlık modda alt panel daha koyu bir tona sahip olacak. Karanlık mod kullanıcılarını rahatsız eden bu panel artık şikayetlerin adresi olmayacak. Özellik şimdilik test aşamasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz