Apple AirTag bir hırsızlık olayını yakaladı

0
345 Okunma
Apple Airtag

Teknolojinin lider markalarından Apple, hayatımızı kolaylaştıran birçok ürüne sahip. Apple AirTag, birçok kişisinin derdine derman olmuştu. Çıktığı günden bu zamana çeşitli olaylar ile gündeme gelen akıllı takip cihazı, bu kez bir hırsızlık vakasını ortaya çıkardı. İşte detaylar.

Valiz hırsızı Apple AirTag sayesinde yakalandı

Apple AirTag

Kişisel takip cihazı olarak üretilen fakat farklı amaçlarda kullanılan AirTag’ler uzun bir süre gündemden düşmeden. Kötü amaçlı kullanımlar kadar hayatı kolaylaştıran bir yanı bulunan ürün, hırsızlık olayına tanıklık etti. Türkiye’de de resmi olarak satışı yapılan bu ürün ile eşyalarınızın yerini akıllı cihazınızdan tespit edebiliyorsunuz. İşte bu özellik olumlu bir işe yaradı.

ABD’de de yaşanan olan Floride merkezinde gerçekleşti. Valizine ulaşamayan bir uçak yolcusu yerleştirdiği Apple AirTag sayesinde hırsızı yakaladı. Henüz 19 yaşındaki hırsızın yakalanması çok uzun sürmedi. Çevredeki Apple cihazlar sayesinde konumu bulan aksesuar sayesinde mal sahibinin yüksek miktarda mücevheri çalınmaktan kurtuldu. İddia edilenlere göre valiz sahibi sadece 1600 dolar kayıp yaşadı.

Netflix bulut oyunlar konusunda kararlı! Yeni gelişmeler

İstenmeyen takipler ve kötü niyetli kişiler tarafından olumsuz haberler ile gündeme gelen AirTag hakkında Apple açıklama yapmıştı. Konu ile ilgili firmanın açıklaması şu şekilde;

“AirTag insanları veya başkalarına ait eşyaları takip etmek için değil, insanların kendi kayıp eşyalarını bulmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Ürünlerimizin kötü niyetli kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. Uzun zamandır toplumsal bir sorun olan istenmeyen takip sorununu AirTag’in tasarımında ciddiyetle ele aldık. Bul ağı bu nedenle gizlilik düşünülerek geliştirildi ve uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanıyor. Sizi istenmeyen takibe karşı uyaran ilk proaktif sistemi geliştirmemizin ardında da aynı neden yatıyor. Bu yolla sektörde başkalarının da ürünlerine bu tür proaktif uyarılar eklemesine yönelik bir eğilim başlatmayı umuyoruz.”

Üretim amacı doğrultusunda kullanıldığında unutkan insanlar için birebir olan bu ürün zaman zaman kötü haberlerle de gündeme geliyor. Siz Apple AirTag ve benzeri bir takip cihazı kullanıyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz