Apple AirTag hacklendi! Güvenlik sorunu mu var?

0
279 Okunma
Apple AirTag hacklendi! Güvenlik sorunu mu var?

Piyasaya henüz yeni çıkmış olan takip cihazı Apple AirTag bir hacker tarafından hacklendi. İddiaya göre takip cihazı eğer istenirse zararlı web sitelerine bilgi sızdırmak için kullanılabilir.

Siber saldırıların hedefi bu kez belediye oldu! 1 milyon veri çalındı

Apple AirTag güvenli değil mi?

Henüz piyasaya çıkalı 10 gün olan takip cihazı hacklenerek akıllara şu soruyu getirdi; “AirTag kullanmak güvenli mi?” Bir Twitter kullanıcı tarafından paylaşılan ilgilerde sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Stacksmashing, bir takım çalışmalarının ardından takip cihazına erişim sağlamayı başardı. Cihaz içeriğine ulaştıktan sonra bilgiler değiştirebilen hacker; kendi isteğine göre takip cihazını yeniden çalıştırdı. Yaptığı işlem sonrasını bir video ile paylaşan Stacksmashing; cihazı üçüncü bir taraf web sitesine bağlamı başardı.

Normalde takip cihazına NFC destekli bir cihazı dokundurduğunuzda AirTag sizi found.apple.com sitesine yönlendiriyor. Fakat hackleme sonrası değiştirilen bilgiler ile yönlendirme üçüncü taraf bir siteye gerçekleşti. Peki bu kullanıcılar için gerçekten bir tehdit oluşturuyor mu? Aslında dışarıdan bu bir güvenlik tehtidi olarak görünüyor. Fakat bunu başarmak o kadar kolay değil. Çünkü bu hacklemenin yapılabilmesi için öncelikle AirTag’in ele geçirilmiş olması gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz