Siber saldırıların hedefi bu kez belediye oldu! 1 milyon veri çalındı

0
202 Okunma
Irkçılık ve siber taciz

Siber saldırı ve veri güvenliği son zamanlarda sıklaşmaya başladı. Verilerin güvenliğinin en sağlıklı tutulduğu yer internet tabanlı merkezler olarak görünürken yeni gelişmeler bu yargıyı da yıkmaya başladı. Siber saldırıların yeni hedefi bu kez Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Saldırıda tam 1 milyon kişisinin verileri çalındı.

Konya Büyükşehir Belediyesine siber saldırı

apple güvenlik açığı, apple,

 

29 Mart tarihinde gerçekleşen saldırı, ülke tarihinin en büyük veri sızıntılarından biri oldu. Belediye çalışanları da dahil olmak üzere 1 milyon kişiye ait kişisel verilen çalındı. Verilerin arasında TC kimlik numarası başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alıyor. Ayrıca çalınan verilerin bir forum da satışa çıktı. Siber saldırı ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Yetkilileri şu açıklamayı yapıtı;

”Son dönemde yurtdışından ülkemizdeki kurum ve kuruluşlara yönelik siber saldırılarda büyük artışlar olmaktadır. Belediyemi de sıklıkla bu saldırılara maruz kalmaktadır. Belediyemiz sistemlerinde de 29.03.2021 tarihinde yoğun şekilde saldırılar yapılmıştır. Bu esnada web sayfamızda açık şekilde yayınlanan veriler ve bu verilerle ilgili erişim loglarında sızıntı olduğu, ayrıca içinde çok az sayıda kişisel e-posta ve telefon numarası bulunduğu da tespit edilmiştir.”

Konya Büyükşehir Belediyesi; saldırı konusunda yargı aşamasının başladığı ve sonuç alınması halinde basın açıklaması yapılacağı bildirdi. Ayrıca bilişim altyapısının güçlendirildiği ve olası saldırılara karşı önlem alındığı da gelen bilgiler arasında.

Google Play Store yeni özelliği ile kullanıcı güvenliğini arttıracak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz