Amazon, sahte ürün satışıyla mücadeleye devam ediyor

0
223 Okunma

E-ticaret hizmeti Amazon, müşterilerinden aldığı sahte ürün satışı şikayetlerinin ardından çalışma başlatmıştı. Şirket, çalışma kapsamında 10 milyardan fazla şüpheli sahte ürünü engellediğini açıkladı.

500 milyondan fazla ürünün korunmasına olanak sağlandı

2019’dan bu yana sahte ürün satışıyla ilgili incelemelerde bulunan Amazon, bu ürünlerin sayısını sıfıra indirmeye yönelik çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. Ayrıca 2020 yılında 2 milyon sahte ürünü satılmadan imha ettiğini ve satın alınan tüm ürünlerin %0,01’inden daha azının alışveriş yapanlardan sahte şikayetler aldığını belirtti.

Amazon sahte ürün satışıyla mücadeleye devam ediyor

Ayırca Amazon, sahtecilikle mücadele kapsamında 500 milyondan fazla ürünün korunmasına olanak sağladığını ve yine bu kapsamda 700 milyon dolardan fazla para harcadığını ifade etti. Şirkete, gerçekleştirdiği bu mücadelede dünyaca ünlü markaların da destek verdiği söyleniyor. Amazon’un müşteri güvenliği ve iş ortağı desteğinden sorumlu başkan yardımcısı Dharmesh Mehta ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Amazon, salgın sırasında mağazamızda satış yapan milyonlarca küçük ve orta ölçekli işletme için önemli bir ortaktı. Satış ortaklarımızın sanal kapılarını açık tutmalarına yardımcı olduk ve kötü aktörlerin artan girişimlerine rağmen, müşterilerin büyük çoğunluğunun geniş otantik ürün yelpazemizden güvenle alışveriş yapmasını sağlamaya devam ettik. Ekibimizin acımasız yeniliği, sahteciliği sıfıra çekmeye devam ederken, bir satış hesabı oluşturmak için altı milyon girişimi ve 10 milyardan fazla şüpheli listelemeyi durdurmamıza yardımcı oldu.”

Apple AirTag hacklendi! Güvenlik sorunu mu var?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz