Apple, Airtag konum takip sistemini güncelledi!

0
171 Okunma
Apple airtag

Apple, AirTag’in kötüye kullanımını azaltmak ve aynı zamanda gizliliği korumak amacıyla konum takibi sistemini güncelledi. Peki neler değişti? Hangi yenilikler geldi?

Apple’ın konum takibi ve kişisel eşyaların korunması için tasarladığı AirTag’ler, potansiyel kötüye kullanım ve gizlilik ihlallerine ilişkin endişeleri istemeden de olsa arttırdı. AirTag’lerin izinsiz takibi kolaylaştırma riskine karşılık Apple, gizlilik ve güvenlik arasında denge kurmayı amaçlayan Find My sisteminde düzenlemeler yaptı.Apple Airtag

 

Find My sistemi, AirTag’leri tek tek tanımlamak ve konum takibini yönetmek için hem genel hem de özel şifreleme kullanıyor. Apple’ın Find My sistemi, genel aygıt tanımlayıcısını her 15 dakikada bir düzenli olarak döndürmek için özellikle bir mekanizma geliştirdi ve sürekli takibi zorlaştırdı. Ancak bu sistem AirTag’lerle birlikte kullanıldığında sorun çıkarıyordu ve bu da kişilerin rızaları olmayan kötü niyetli takipçilere yol açabiliyordu.

Apple, Find My sistemindeki açıkları düzeltti!

Johns Hopkins Üniversitesi ve San Diego’daki California Üniversitesi tarafından yapılan son araştırmaya göre ise, güncellenen gizlilik önlemlerindeki boşluklar ortaya çıktı. Uygulamada, araştırmacılar bu değişikliklerin AirTag’lerin konumlarını bütün bir gün boyunca 30 ila 50 metrelik bir yarıçap içinde kontrol eden herkese yayınladığı bir durum yarattığını söylüyorlar; bu da bir kişinin hayatını sürdürürken takip edilmesi için yeterli bir süre.

Sonuç olarak Apple sistemi, bir AirTag’in herkese açık tanımlayıcısı her 24 saatte bir dönerek aygıt sahibinin iPhone’undan veya Apple aygıtından uzakta olduğunda uyarıları aktif hale getirecek şekilde revize etti. Bu düzenleme takip endişelerini gidermeyi amaçlasa da istemeden de olsa yeni gizlilik açıkları yarattı.

Araştırmacılar, AirTag’lerin genel tanımlayıcının rotasyonunun azalması nedeniyle konumlarını gün boyunca 30 ila 50 metrelik bir yarıçap içinde yaydığını keşfetti. Bu uzun yayın süresi, yetkisiz kişilerin AirTag sahiplerinin hareketlerini takip etmesine olanak tanıyarak önemli gizlilik endişelerine yol açıyor.

Apple, 2023’ün en çok indirilen uygulama ve oyunlarını açıkladı!

Apple, AirTag benzeri ürünlerin yarattığı tehditle mücadele etmek için Google, Samsung ve Tile gibi çeşitli teknoloji şirketleriyle de iş birliği yapıyor. Halihazırda, Apple’ın kamuya açık tanımlayıcıları 24 saatte bir döndürme yaklaşımı sektör genelinde benimsendi. Ancak bu çözüm, araştırmacıları hem gizliliği hem de güvenliği daha iyi dengeleyen bir sistem tasarlamanın mümkün olup olmayacağı konusunda meraklandırdı.

Ayrıca araştırmacılar, kullanıcı gizliliğinden ödün vermeden AirTag’lerin statik kimliğini koruyan bir sistem oluşturmak için gizli paylaşım gibi yerleşik şifrelemeden yararlanmayı önerdiler. Bu teknik, cihazın temel kimliğini yeniden yapılandırmak için çeşitli yapboz parçaları gerektirecek ve sistemin mobil cihazlarda arka planda verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

Teknoloji devleri arasında devam eden iş birliği çabaları izlenme tehditlerini ele alırken, bulgular ise güvenlik endişelerini ele alırken kullanıcı gizliliğini korumanın zorluklarının altını çiziyor. Araştırmacıların önerdiği çözüm, bireysel gizlilikten ödün vermeden sağlam takip karşıtı önlemler sağlayarak bir denge kurmayı amaçlıyor ve konum izleme cihazlarının güvenliğini artırmada ileriye dönük potansiyel bir yol sunuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz