Apple akıllı yüzük ile tektaş devri son mu buluyor?

0
1.288 Okunma

Teknolojinin eli aksesuarlara değdi. Yoksa  teknolojiye kadın eli değdi mi demeliyiz. Teknoloji şirketleri akıllı yüzük teknolojileri için birbirleriyle yarışıyor. Geçtiğimiz günlerde  Samsung  Galaxy Ring’i tanıttı. Bu tanıtımın ardından ezeli rakibi Apple da akıllı yüzük teknolojisi için kolları sıvadı. İşte detaylar…

Apple akıllı yüzüğü Apple Ring için düğmeye bastı!

Samsung, ocak ayında gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde Galaxy Ring adını verdiği akıllı yüzüğü tanıttı. Samsung Galaxy Ring ile birlikte kullanıcıların beklentisini karşılamayı başardı. Bu tanıtımın ardından gözler Samsung’un ezeli lideri Apple’a çevrildi. Nihayet kullanıcıların merakını giderecek haber bugün geldi.

Apple ile ilgili önemli bir kaynak, şirketin yakın zamanda akıllı yüzüğünü piyasaya süreceğini öne sürdü. Kaynağa göre teknoloji devi Apple akıllı yüzük için geri sayımı başlattı. Apple’ın da piyasaya girmesiyle birlikte akıllı yüzük yarışında işler daha da kızışacak.

Aksesuarda yeni dönem: Akıllı Küpe teknolojisi geliyor

Aslında Apple’ın akıllı yüzük teknolojisi üzerine çalıştığı bilgisi bir sır değil.2007 yılında ortaya atılan iddialarla başlayan bu süreç, şirketin yıllar içinde birçok patent başvurusu yapmasıyla devam etti. Bu patentler ise  Apple‘ın akıllı yüzük üzerinde ciddi bir çalışma yürüttüğünün bir kanıtı niteliğinde.

Gelelim Apple’ın akıllı yüzüğünden beklenen özelliklere: Patentlere göre bu akıllı yüzüğün Apple Ring adını alacak. Ayrıca bu akıllı yüzük, akıllı zil ve kısa mesafeli kablosuz iletişim gibi özelliklerle donatılacak. Bununla beraber kullanıcıların kolay bir şekilde etkileşimde bulunabilmesi için küçük bir dokunmatik ekran yer alacak.

Buna ek olarak bu akıllı yüzük, ivmeölçer ve jiroskop gibi sensörlerle hareket takibi yapabilecek. Ayrıca kalp atış hızı gibi sağlık verilerini izleyebilecek özelliklere de sahip olacak. Bu bağlamda teknoloji dünyasında beklentilerin büyük olduğunu belirtmek gerekiyor.

Peki siz Apple’ın yeni tasarımı akıllı yüzük hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu yüksek teknolojiyle donatılmış akıllı yüzükler, tektaşların yerini alabilecek mi? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz