Apple bu yıl yeni bir M2 iPad Pro piyasaya sürecek

0
352 Okunma

Teknoloji devi Apple, geçen hafta WWDC’de yepyeni M2 çipini tanıttı. M1 zaten oldukça güçlü olmasına rağmen, M2 yongası performans ve güç tüketimi açısından önemli iyileştirmeler getiriyor. Tıpkı M1 gibi, M2 çipi de bu yıl iPad Pro’ya geçecek gibi görünüyor.

iPad Pro bu yıl mı geliyor?

9to5Mac tarafından hazırlanan bir rapor, Apple’ın gerçekten de 2022’de iPad Pro’yu güncellemeye hazır olduğunu söylüyor. Raporda, tablete gelen çeşitli yeni özellikler olduğu belirtildi. M2 çipi yeni Macbook Air ve Macbook Pro ile daha yeni duyurulduğundan, onu başka bir cihaz serisine koymak mantıklı. Yüksek performansın yanı sıra kamerada da önemli iyileştirmeler getirecek.

apple-bu-yil-yeni-bir-m2-ipad-pro-piyasaya-surecek-1

Apple‘ın iPadOS 16’yı daha yeni duyurmasıyla birlikte, şirketin bu yıl yeni bir iPad Pro piyasaya sürmeye başlaması çok doğal. 9To5Mac ayrıca endişesini dile getirdi; Apple’ın şu anda yalnızca 11 inçlik bir iPad mi piyasaya süreceği, yoksa önce bu iki iPad’i, ardından da gelecek yılın başlarında 14 inçlik bir cihaz mı yayınlayacağı henüz belli değil.

Tahminimiz, iPad ailesinin 13 ve 11 inç Pro modellerini korurken 14 inç iPad Pro şeklinde yeni bir üye alabileceği yönünde. Bu, Apple’a Samsung’un 15 inç büyüklüğündeki agresif tabletleriyle rekabet etmek için ihtiyaç duyduğu dizilimi verecek. Bloomberg’den Mark Gurman, yeni etkinliğin Eylül veya Ekim sonunda gerçekleşebileceğini söyledi.

“’Yakında’yı nasıl tanımladığınıza bağlı. Yakında Eylül veya Ekim ise, evet. Ve sabırsızlıkla bekliyorum. A12Z’li 2020 iPad Pro’m şimdiden yaşını gösteriyor (bunun nasıl çalıştığı şaşırtıcı) ve en yeni çoklu görev özelliklerini desteklemiyor. Aslında, iPad Pro’ma iPadOS 16 yükledim ve gerçekten yeni bir şey bulamıyorum. Bir sonraki iPad Pro için M2 çipleri, kablosuz şarj ve kamera sisteminde yükseltmeler bekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz