Apple, ‘CODA’ ile En İyi Film Oscar’ını kazanan ilk yayıncı oldu

0
177 Okunma

Apple’ın içerik yayın servisi Apple TV+ yapımı bir film olan CODA, 94. Akademi Ödülleri’nde, En İyi Film dalında ödül kazandı. Bu ödül ile Apple bir ilke imza attı.

Apple CODA ile bir ilke imza attı

Türkiye’de resmi olarak sunulmayan Apple TV+ CODA ile “En İyi Film” ödülünü alan ilk video yayın platformu oldu. Yapım bunun yanı sıra bir ilke daha imza attı. Filmdeki performansıyla “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü kazanan Troy Kotsur Akademi Ödülleri tarihinde Oscar kazanan ilk işitme engelli olarak tarihe geçti.

apple-coda-ile-en-iyi-film-oscar-ini-kazanan-ilk-yayinci-oldu-1

İşitme engelli ebeveynlerin çocukları (Children of deaf adults) kelimelerinin kısaltması olan CODA filminin özeti şu şekilde;

17 yaşındaki Ruby, işitme engelli bir ailenin işiten tek üyesidir. Genç kız, ebeveynlerinin ve ağabeyinin balıkçılık işinin ayakta kalması için, okula gitmeden sabahları onlara yardımcı olur. Ruby’nin hayatı, okulda koroya katılmasıyla bambaşka bir hal alır. Şarkı söylemeye karşı büyük tutkusu olan Ruby’nin bu durumu koro şefinin de dikkatini çeker. Şef, Ruby’yi balık tutmanın ötesinde bir geleceği düşünmeye teşvik eder. Bunun üzerine Ruby, ailesine olan yükümlülüğü ile hayallerinin peşinden gitme arasında kalır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz