Karanlık Mod nasıl kullanılmalı?

0
659 Okunma

iOS 13 ve iPadOS 13‘ün birçok yeni özelliği olduğunu teknolojiyle az da olsa ilgisi olan herkesin bildiği bir gerçek. Bu yeni özelliklerden biri de Karanlık Mod .

Karanlık Mod’un kullanılması gereken durumlar

Gece veya az ışıklı ortamlarda ekranlarımıza bakmakta zorlanırız. Bu gibi durumlarda karanlık modu kullanarak basit gibi görünen ama aslında biz telefon kullanıcılarının keyfine limon sıkan bu olayı önlemiş oluruz. Karanlık modu  aktifleştirdiğimiz zaman telefon kullanımımız kolaylaşır.

Her çantaya sığabilen Motorola RAZR tanıtıldı

Karanlık Mod’u etkinleştirme ve devre dışı bırakma

Karanlık Mod’u belirli zamanlarda otomatik olarak açılıp kapanması için de ayrıca ayarlayabilirsiniz. Bu modu yalnızca yerleşik uygulamalarla kullanıma kısıtlamanıza gerek yok. Ayrıca, iPhone veya iPadOS 13.1 veya üst sürümlerinde iPad’inizde iOS 13.1 veya daha üst sürümlerine güncellediğinizden emin olun. Bu özelliği etkinleştirebilmek için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir;

Ayarlar > Genel >Yazılım Güncelleme

iPhone veya iPad’inizde Karanlık Modu etkin hale getirebilmek için öncelikle Ayarlar’a gidin ve ardından Ekran ve Parlaklık’ı seçin. Karanlık seçimi için düğmeye dokunmanız yeterli. Ardından cihazınızdaki farklı ekranları, klasörleri ve uygulamaları bir inceleyin.

 

Klasörler net bir biçimde daha koyu bir arka plan rengiyle görüntülenir. Yerleşik uygulamaların çoğu siyah arka plan ve ön plan metni beyaz olarak görüntülenir. Ayrıca desteklenen üçüncü taraf uygulamalar da Karanlık Mod görünümünde olacaktır.

Daha sonra Karanlık Modun ne zaman açılacağını veya kapatılacağını dilediğiniz zaman kontrol altına alabilirsiniz. Karanlık Modu kapatmak istiyor iseniz yapmanız gerekenler, ayarlar’a geri dönün ve Ekran ve Parlaklık’ı seçin oradan Karanlık Mod bölümünde, Otomatik anahtarını açın. Daha sonra seçenekler ayarına dokunun. Görünüm Takvimi ekranında, Karanlık Mod‘u Günbatımında açılıp Gün Doğumu’nda kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

 

Alternatif olarak, Özel Zamanlama da yapabilirisiniz. Bunun için de Özel zamanlama seçeneğine dokunun, Işık Görünümü girişine dokunun ve Karanlık Mod’un kapanmasını istediğiniz zamanı ayarlayın son olarak karanlık görünüm girişine dokunun ve Karanlık Mod’un devam etmesini istediğiniz zamanı ayarlayın.

iPhone sahibi Facebook kullanıcıları dikkat: İzleniyorsunuz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz