iPhone sahibi Facebook kullanıcıları dikkat: İzleniyorsunuz!

0
442 Okunma

Yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucu edinilen bilgilere göre Facebook, kamera beslemenizi kaydırırken sizi izliyor. Uygulamanın, bilginiz ve izniniz olmadan kameranızı aktif bir şekilde kullanabiliyor olabilme ihtimali çok yüksek gibi gözüküyor.

Tesadüfen ortaya çıkan büyük problem

Karşılaşılan bu problem, Joshua Maddux adındaki bir kullanıcının iOS için Facebook uygulamasında oluşan olağandışı davranışları kanıtlayıp bildirmek için Twitter‘a girmesiyle tamamen şans eseri ortaya çıktı. Maddux‘un paylaşıp yayımladığı görüntülerde, kamera beslemesinde gezinirken arka planda aktif olarak çalıştığını net bir şekilde görebilirsiniz.

Facebook sizi izliyor

Bu uygulamada bir fotoğraf açıp aşağı kaydırdığınızda, kamera beslemesini ekranınızın sol tarafındaki küçük bir şeritte gösteren bir hata ortaya çıkıyor.

Artık Twitterda sadece kişileri takip etmeyeceğiz

iOS bu girişimi engelliyor

iOS 13.2.2 kullanılan iPhone‘lar, arka planda aktif olarak çalışan kamerayı gösteriyor olsa da, sorun iOS 13.1.3‘ü etkilemiyor gibi görünüyor. Sorunun yalnızca, Facebook uygulamasına kameranıza erişim izni vermeniz durumunda ortaya çıktığı söyleniyor. Bu durum söz konusu değilse bile, Facebook uygulamasının kameraya erişmek istediği ve bunun için çalıştığı anlaşılıyor, ancak telaşa kapılmayın çünkü iOS bu girişimi engelliyor.

Bu durumların beklenen bir hareketlenme mi, yoksa iOS için yazılımda bir eksiklik ya da hata mı olduğu henüz açığa çıkmış değil.

Samsung çift ekranlı telefon üzerinde çalışıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz