Bileğinizdeki sağlıkçı: Huawei Watch GT 2

0
2.449 Okunma

Huawei ailesinin en yeni akıllı saat modeli Watch GT 2, Türkiye pazarında rakipleriyle mücadele etmeyi sürdürüyor. Tasarımıyla geleneksel saat görünüşünü teknoloji ile birleştiren akıllı saat, sahip olduğu özellikleri ile de kullancısının her an yanında olmayı hedefliyor. Huawei Watch GT 2 özellikleri ile pazara hızlı bir giriş yaptı diyebiliriz.

Huawei Watch GT 2 özellikleri ile dikkat çekiyor

Huawei akıllı saat ailesinin en yeni üyesi ülkemiz pazarındaki akıllı rekabetine iddialı bir giriş yaptı. Saat özellikle, sahip olduğu sağlık yetenekleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Gelin, teknik detaylarına daha sonra değineceğimiz saatin sağlık konusunda hangi yeteneklerine sahip olduğuna yakından bakalım.

Huawei Watch GT 2 özellikleri arasında stres ölçümü yapabiliyor oluşu ilk bakışta göze çarpıyor. Saat bunu ölçmek için kullanıcıların HRV (kalp atış hızı değişkenliği) değerlerini kaydediyor.

Watch GT 2, kullanıcısının nabzını sürekli olarak ölçüyor. Hatta, spor modunda olmadığı sürece, kalp atış hızı 100 bpm’nin üzerindeyse ya da 10 dakikadan daha uzun süredir 50 bpm’nin altındaysa kullanıcısını da uyarıyor. Tabii kullanıcının bu sınırları kendi boy, kilo, yaş ve aktivite yoğunluğuna göre ayarlaması da mümkün. Nabız takibi bir akıllı saatin olmazsa olmaz özelliklerinden biri. Watch GT 2‘de bu özelliğe bir de uyku analizi ekleniyor.

Bildiğiniz gibi düşük kaliteli uyku, özellikle son yıllarda, birçok kişi için önemli bir sorun haline geldi. Huawei TruSleep 2.0 teknolojisi uyku kalitesini, gerçek zamanlı kalp atış hızını, uykudaki nefes durumunu izliyor ve tüm bunları değerlendirmek için büyük veri analizini kullanıyor. Uyku durumunu puanlayan saat, kullanıcısının ne zaman derin ne zaman hafif uyuduğunu da bildiriyor. Uyku halinde desteğe devam eden saatin hareket halindeyken de önemli faydaları bulunuyor.

Yetişkin bir birey için hareket son derece önemli. Watch GT 2 de bunun farkında. Bu yüzden kullanıcıyı belli bir süre sonra ayağa kalkması için uyaran saat, hareketsizlik uyarısı yapabiliyor. Tabii, özel durumlarda, bu hareketsizlik uyarısı da kapatılabiliyor. Her gün atılan adım sayısını, yakılan kaloriyi ve ayağa kalkma sayısının da kaydı tutulabiliyor.

Tüm bu sağlık yetenekleri kullanıcının fiziksel sağlığının yanında ruhsal sağlığını da iyileştiriyor. Yapılan araştırmalara bize gösteriyor ki hareket etmek ruh sağlığının en önemli ilaçlarından biri. Depresyona da iyi gelen bu aktivite, Watch GT 2 ile birlikte daha düzenli bir hale gelebiliyor.

2 hafta şarj derdi yok

Genel olarak sağlıklı yaşamayı seven, şehir gezintilerinden hoşlanan ya da kaliteli yaşamayı seven kullanıcıların hayatını kolaylaştıran saatin teknik özelliklerine baktığımızda karşımıza Kirin A1 işlemci çıkıyor. Bu işlemci daha güçlü bir Bluetooth bağlantısı anlamına geliyor.

Şarjı 2 hafta boyunca giden saatin içine mp3 yüklemek de mümkün. Bu da günlük kullanımda keyifli vakit geçirmenin en etkili yollarından biri.

Tasarıma önem veren kullanıcılar için saatin iki farklı seçeneği bulunuyor. Bunlar; Spor ve Klasik.

Son olarak, saatin 50 metreye kadar su geçirmediğini de belirtelim. Bu özellikle deniz ya da havuzda aktivitesini takip etmek isteyen kullanıcılar için son derece önemli.

#HiçÇıkarma hashtagi ile ülkemiz pazarında boy gösteren akıllı saati daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz