Apple’ın Bul uygulamasını kullanmak için 5 neden

0
245 Okunma

Apple’ın Bul uygulaması çok yaygın kullanılmayan ancak çok işe yarayacak özelliklere sahip. Bu içeriğimizde Apple’ın Bul uygulamasını kullanmak için 5 nedeni listeledik.

Arkadaşlarınızın veya ailenizin yerini öğrenebilirsiniz

Bul uygulamasını kullanarak yakın arkadaşlarınızın veya ailenizden herhangi birinin yerini kolayca öğrenebilirsiniz. Tabii ki bu özelliği kullanmak için öncelikle kişinin iznini almanız ve o kişiden konum paylaşma özelliğini açmasını istemeniz gerekmekte.

Yol tarifi alabilirsiniz

Birinin nerede olduğunu görmenin yanı sıra, Bul uygulamasını kullanarak tek bir dokunuşla bulunduğu yere yol tarifi de alabilirsiniz. Apple Haritalar‘da bir rota oluşturmak için ulaşmak istediğiniz kişiyi bulun ve “Yol Tarifi”ne dokunun.

apple-in-bul-uygulamasini-kullanmak-icin-5-neden-1

Güvenlik ve huzur için

Her türlü konum paylaşımında gizlilikle ilgili endişeler olsa da, konumunuzu güvendiğiniz biriyle paylaşıyorsanız bazı açık avantajlar da vardır. Bunlardan biri güvenlik içindir, böylece diğer taraf nerede olduğunuzu (ve güvende olduğunuzu) veya başka birinin nerede olduğunu görebileceğinizi bilir.

Konum bazlı uyarılar alabilirsiniz

Birinin konumunu manuel olarak kontrol etmekten daha iyisini yapmak istiyorsanız, birinin hareketlerini size bildirecek konum tabanlı uyarılar ayarlayabilirsiniz. Bunu, Kişiler sekmesindeki kişiye dokunarak Bul uygulamasında ayarlayabilirsiniz. Birisi bir yere vardığında veya bir yerden ayrıldığında uyarı ayarlamak için bu özelliği kullanabilirsiniz. Bu, belirlenmiş bir konum olmalıdır ve şu anda bulunduğunuz yerin yakınında olamaz. Ayrıca, belirli bir süre boyunca birisi belirli bir yerde olmadığında sizi bilgilendirmek için de kullanabilirsiniz.

Kayıp cihazların bulabilirisiniz

Birisi konumunu sizinle süresiz olarak paylaşırsa, birincil cihazının nerede olduğunu her zaman görebilirsiniz. Çoğu insan için bu bir iPhone olacaktır; bu, bir iPhone’un kaybolması durumunda yerini bulmanıza yardımcı olabileceğiniz anlamına gelir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz