Elektrikli su ısıtıcınızın ömrünü nasıl uzatabilirsiniz?

0
153 Okunma

Mutfakta önemli bir yardımcı olan kettle, her evde olması gereken önemli küçük ev aletlerinden biridir. İnsanların günlük yaşamının çok önemli bir parçası haline gelen elektrikli su ısıtıcınızın ömrünü nasıl uzatabilirsiniz? Sizler için derledik…

Su ısıtıcınızın ömrünü nasıl uzatabilirsiniz?

elektrikli-su-isiticinizin-omrunu-nasil-uzatabilirsiniz-1

Sık sık temizleyin

Elektrikli su ısıtıcınızın ömrünü uzatmak için fişi prizden çıkarın ve elektrikli su ısıtıcısının dış yüzeyini temiz bir bezle temizleyin. Dış temizliğin çok sık yapılması gerekmez, ancak bunu düzenli aralıklarla yapmak, cihaza taze bir görünüm ve daha hijyenik bir kullanım sağlayabilir. Cihazın iç yüzeyinin temizlenmesi biraz zordur. Su ısıtıcısının iç kısmını temizlemek için daha az belirgin teknikler kullanılmalıdır.

Doğru miktarda su kullanın

Su ısıtıcısına doğru miktarda su koymanız cihazın ömrünü uzatır. Elektrikli su ısıtıcılarının çoğunun üzerinde ölçüm işaretleri vardır. Sadece gerektiği kadar su ısıtmak cihazın fazladan çalışmasını önleyecek ve böylece elektrikli su ısıtıcınızı daha uzun süre  kullanabileceksiniz.

İçinde su bırakmayın

Her kullanımdan sonra cihazı boşaltmak çok önemlidir. Bunu yapmak su ısıtıcısını koruyabilir ve su ısıtıcısının dayanıklılığını ve uzun ömürlülüğünü artırabilir.

Filtrelerini düzenli olarak temizleyin

Cihazı en iyi durumda tutmak için elektrikli su ısıtıcınızı ve kartuşlarını veya filtrelerini düzenli olarak temizleyin.

Arıtılmış su kullanın

Birikmeyi minimumda tutmak için daima musluk suyu yerine arıtılmış su kullanın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz