Salı, Nisan 16, 2024
Ana Sayfa Akıllı Telefon Apple, iOS ve Mac uygulamalarını paket olarak satışa sunabilecek!

Apple, iOS ve Mac uygulamalarını paket olarak satışa sunabilecek!

0
165 Okunma
apple-ios-ve-mac-uygulamalarini-paket-olarak-satisa-sunabilecek-1

Apple şirketinin geliştirme aracı olarak bilinen Xcode, iOS ve MacOS genelinde kullanmak istediğiniz uygulamaları satın alacağınız zaman siz kullanıcıların alışverişini kolaylaştıracak küçük ama bir o kadar da şık özelliği ekliyor.

Apple için satın alma paketleri nasıl olacak?

Bu özellikten yararlanmaya karar veren geliştiriciler, uygulamanın farklı sürümlerini tek bir pakette yani “Evrensel Satın Alma” olarak adlandırılan satın alma alternatifi ile uygulamalara sahip olabilecekler.

Bir sürümü satın aldığınız takdirde diğerine de otomatik olarak erişirebiliyorsunuz. Aynı değişikliğin bir parçası olarak, geliştiriciler ayrıca birleşik uygulama içi satın alımlar seçeneğine de sahip olabilecekler.

apple-ios-ve-mac-uygulamalarini-paket-olarak-satisa-sunabilecek-2

Apple’dan gelen açıklamalara göre geliştiricilerin bu yıl Mart ayında evrensel alım ve satıma başlamasını faaliyete sokmayı planlıyor.

Şirket ayrıca, uygulamaların daha kolay bulunmasını sağlamak için Mac ve iOS App Stores kategorilerini de birleştireceğini söylüyor. Hatta bazı durumlarda tek bir uygulamanın birden fazla kopyasını bile satın alabileceksiniz.

Aslında durumu şu şekilde kısaca anlatabiliriz; iOS App Store’dan bir uygulama satın alırsanız bu uygulamayı iPad, Apple Watch ve Apple TV’de kullanabilirsiniz. Şimdi eğer geliştiriciler de etkinleştirirseniz, bu seçenek Mac’inize kadar uzanacaktır.

Google’ın yeni Asistanı Japonca konuşuyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz